(foto) O nouă tentativă de furt la AvtoVAZ. Cum s-a încercat să se scoată din fabrică peste patru tone de cupru

O altă tentativă de furt de proporții a fost descoperită la AvtoVAZ de către serviciul de securitate a companiei. Un grup de angajați a încercat să scoată în afara întreprinderii din Toliatti, în bena unui KAMAZ, o cantitate mare de staniu și cupru.

Conform informațiilor disponibile, furtul a fost organizat folosindu-se un camion care scotea regulat fragmente de cărămizi, care își serviseră scopul în producția metalurgică, pentru a le transporta într-un depozit de deșeuri. Angajații, care s-au dovedit a fi nu chiar atât de deștepți, au ascuns metalele valoroase sub un strat al acestor deșeuri, în mai multe zdrențe murdare.

Când șoferul, la solicitarea colegilor de la securitate, a descărcat bena în prejma punctului de control pentru inspecție, s-au putut identifica 177 de saci improvizați, care conțineau 308 kg de staniu și 4.088 kg de cupru!

Este de remarcat faptul că acei capi ai grupului pregătiseră această operațiune de mult timp, au angajat mai mulți muncitori și au folosit diverse echipamente de producție pentru a-și pune în aplicare planul. Metalul a fost necesar de măcinat și apoi de făcut sub forma unor tablete convenabile pentru depozitare și transport suplimentar. O singură sau două persoane nu ar fi putut face față unui astfel de volum de pregătire.

Costul încărcăturii ascunse în bena camionului a fost estimat la 3.77 milioane de ruble (42.000 de euro). Însă, după reținerea basculantei, pe urme fierbinți au fost identificate și locurile care au fost folosite de răufăcători pentru depozitarea secretă a metalelor colorate, scoase din procesul tehnologic și pregătite pentru următoarea cursă.

Astfel, au fost găsite alte 1.5 tone de staniu și peste 1.3 tone de cupru și, datorită acțiunilor în timp util ale angajaților de securitate, mai mult de 1.8 tone de staniu și aproximativ 5.5 tone de cupru au fost ridicate în total din camion și din ascunzătoare. Au putut fi evitate deci pagube în valoare totală de peste 6.1 milioane de ruble (circa 70.000 de euro).

Participanții în schema criminală sunt acum identificați de poliție, care sunt ajutați de serviciul de securitate al AvtoVAZ cu materiale și informații.

Vezi și: (foto) Amuzant și nu prea. S-a descoperit noua metodă prin care se furau piese de la AvtoVAZ

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/