(foto) Opel marchează 75 de milioane de maşini produse, o treime dintre care în ultimii 22 de ani

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

2022 este anul aniversărilor pentru Opel – marca din Rüsselsheim celebrează cea de-a 160-a aniversare, odată cu împlinirea a 30 de ani de la deschiderea uzinei Eisenach din Turingia. În plus, unul dintre cele mai bine vândute modele Opel împlinește 40 de ani: Opel Corsa.

Acum, marca mai poate adăuga pe listă o altă realizare remarcabilă: 75 de milioane de unități Opel vândute – vehicule care au asigurat accesibilitatea inovațiilor pentru o gamă largă de cumpărători, dar și mobilitatea publicului larg. Vorbim despre modele extrem de eficiente care combină emoția și caracterul practic în viața de zi cu zi la bord.

O ediție aniversară Grandland Gse a ieșit de pe linia de producție pentru a celebra 75 de milioane de modele – un Opel „made in Eisenach”.

Etapele de producție: de la exemplarul cu numărul 1 milion, până la autovehiculul Opel cu numărul 75 milioane

Până la autovehiculul cu numărul 75 milioane, Opel a lansat numeroase bestselleruri și legende de-a lungul a peste 120 de ani de producție de automobile, cu modele precum „Doktorwagen” de 4/8 CP din 1909 sau „Laubfrosch” de 4/12 CP. Marca s-a asigurat permanent că inovațiile sunt accesibile pentru cât mai mulți oameni.

În 1940 a fost produs exemplarul Opel cu numărul un milion, modelul Opel Kapitän cu o caroserie monococă și suspensie față independentă, un design care – datorită greutății sale reduse – asigura performanțe optimizate la condus și un consum redus de combustibil. În 1956 a urmat exemplarul Opel cu numărul 2 milioane, tot un Opel Kapitän. Opel a fost primul producător german de la acea vreme cu o capacitate de producție atât de mare!

În consecință, Opel a transformat vehiculul „aniversar” într-un model unic: noul flagship al mărcii, în culorile alb-crem, a primit un strat de aur de 24 de carate pe toate piesele cromate.

Milioanele de exemplare s-au succedat tot mai rapid în anii următori. Creșterea ritmului de producție nu este doar o expresie a progresului rapid înregistrat de industria auto – democratizarea mobilității – ci și rezultatul unei producții tot mai moderne și mai eficiente. 15 ani mai târziu, în 1971, exemplarul Opel cu numărul 10 milioane ieșea de pe linia de producție la uzina din Rüsselsheim: un Opel Rekord C Caravan.

O aniversare sărbătorită în stil mare. Miniștrii-președinți ai statelor federale în care Opel avea fabrici la acea vreme au primit câte un Opel din producția zilnică de „zece milioane” de unități: Hesse (Rüsselsheim), Renania de Nord-Westfalia (Bochum) și Renania-Palatinat (Kaiserslautern).

În 1983, la fabrica de producție din Rüsselsheim era fabricat exemplarul Opel cu numărul 20 de milioane, un Opel CD Senator de culoare gri argintiu.

În același deceniu, autovehiculul Opel cu numărul 25 de milioane – un Omega A Caravan – părăsea linia de asamblare. Omega A a fost modelul de top al mărcii de la mijlocul anilor 1980 până la începutul anilor 2000.

Compactul Opel Corsa și succesorul lui Kadett, Astra au înregistrat vânzări de milioane de unități în clasa compactă. După reunificarea Germaniei, aproximativ 4.13 milioane de unități Astra F au ieșit de pe linia de producție între 1991 și 1997, ceea ce îl face cel mai bine vândut model Opel până în prezent.

Tot un Omega a fost autovehiculul Opel cu numărul 50 de milioane. Acesta părăsea linia de producție în decembrie 1999 – un sedan argintiu din generația B, complet actualizată la acel moment.

Trecem la următoarea etapă, cu exemplarul Opel numărul 75 de milioane: noul Grandland GSe prin care marca exemplifică modul în care plăcerea la condus sportivă poate fi combinată în mod responsabil cu un design emoțional și un caracter practic de zi cu zi la bord. Un concept de mașină și de conducere cu care marca va contribui la progresul mobilității.

Astăzi este deja clar: cu ocazia următoarei aniversări a producției, un model cu zero emisii de CO2 și apoi 100% electric, va părăsi halele fabricii Opel.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata