(foto) Opţiune mai neobişnuită. Doar 7500 de euro costă să-ţi pui amprenta pe noul Porsche 911

Pentru cei care cred că fiecare Porsche este la fel ca altul, germanii lansează o opţiune total neobişnuită. Fiecare 911 poate deveni chiar la fel de unic ca liniile papilare pe un deget uman!

Folosind o metodă inovatoare de imprimare directă dezvoltată de Porsche, elementele grafice de cea mai înaltă calitate vizuală pot fi imprimate acum pe părțile pictate ale corpului unui vehicul. Inițial, clienții care achiziționează un nou 911 pot avea capota personalizată cu un design bazat pe propria amprentă. Pe termen mediu, alte modele de design specifice clienților vor deveni disponibile.

Acest serviciu este disponibil prin centrele Porsche, care stabilesc contactul cu consultanții de la Exclusive Manufaktur din Zuffenhausen. Acești consultanți discută întregul proces cu clientul, de la depunerea amprentei până la completarea vehiculului.

Pentru proiect, a fost înființată așa-numita “celulă tehnologică” în atelierul de vopsire din centrul de instruire din Zuffenhausen. Aici au fost dezvoltate și testate noul software și hardware, precum și procesul de fabricație și vopsire aferent. Decizia de a localiza celula tehnologică în centrul de instruire a fost intenționată: printre altele, va fi folosită și pentru a introduce cursanții în tehnologii de pionierat.

“Individualitatea este foarte importantă pentru clienții Porsche. Și niciun design nu poate fi mai personal decât propria ta amprentă. Porsche este un pionier în personalizare și a dezvoltat metoda de imprimare directă împreună cu partenerii. Suntem foarte mândri că am dezvoltat o ofertă de produse complet nouă bazată pe tehnologii noi. Un factor cheie în acest sens au fost diferitele discipline care lucrează împreună în echipa de proiect”, explică Alexander Fabig, vicepreședintele subdiviziunii Individualization and Classic.

Imprimarea directă face posibilă producerea de modele care nu sunt posibile cu vopsirea convențională. În ceea ce privește aspectul şi simţul, noua tehnologie este clar superioară aplicației cu folie. Principiul de funcționare este similar cu cel al unei imprimante cu jet de cerneală: folosind un cap de imprimare, vopseaua este aplicată pe componente tridimensionale în mod automat și fără suprapresiune.

“Capacitatea de a controla duzele individual permite aplicarea direcționată a fiecărei picături de vopsea. Complexitatea se datorează necesității armonizării a trei tehnologii: tehnologia robot (control, senzori, programare), tehnologie de aplicare (cap de imprimare, manipulare grafică) și tehnologie de vopsire (proces de aplicare, vopsea)”, a declarat Christian Will, vicepreședinte al subdiviziunii Production Development la Porsche AG.

Dacă un client decide să-și îmbunătățească 911-ul cu metoda de imprimare directă, specialiștii de la Porsche Exclusive Manufaktur dezasamblează capota în urma producerii în serie. Datele biometrice ale clientului sunt procesate astfel încât să se asigure că nu pot fi utilizate în scop neautorizat. Întregul proces are loc în comunicare directă cu clientul, care are o imagine de ansamblu completă asupra modului în care sunt utilizate datele lui personale și este integrat și în procesul de creare a graficului de imprimare.

După ce robotul pictează designul unic, se aplică un strat de protecţie transparent și capota este apoi lustruită până la un finisaj lucios, pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de calitate. Apoi componenta caroseriei este reinstalată la loc.

Serviciul costă 7.500 de euro (inclusiv TVA) în Germania și va fi furnizat de Porsche Exclusive Manufaktur, la cerere, din martie 2020.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

Porsche te va lăsa să-ţi pui pe noua maşină, inclusiv din uzină, o livrea personalizată! Chiar şi una Martini

(foto) Cât de bine poate arăta noul 718 Spyder cu intervenţii de la Porsche Exclusive Manufaktur

(foto) Porsche arată opţiunile Exclusive Manufaktur pentru noul Taycan, inclusiv jantele-i cele mai scumpe

https://autoblog.md/foto-porsche-lanseaza-oficial-optiunea-pentru-modelul-911-pe-care-a-aratat-o-inca-acum-un-an-cu-usile-inchise/

Cmentariile sunt închise