(foto) Parcarea publică de lângă parcul Dendrariu este gata şi a fost deschisă oficial

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe strada Ion Creangă, în preajma Parcului „Dendrariu”, a fost amenajată o parcare pentru automobile, cu circa 140 de locuri. Este numită deocamdată una dintre cele mai mari parcări publice din capitală.

Lucrările la acest obiectiv au început în anul 2021, după construcția sistemului de apeduct și canalizare în cadrul proiectului de reparație capitală a străzii Ion Creangă și s-au desfășurat pe o suprafață totală de 4.000 m².

Inițial, terenul a fost amenajat temporar în pietriș, pentru a permite exploatarea obiectivului de către vizitatorii parcului.

În anul curent, în zona parcării au fost construite zonele pietonale și trei căi de acces pentru automobile. De asemenea, a fost instalat sistemul de iluminat, aplicat pavajul și montate indicatoarele rutiere. Proiectul prevede dotarea parcării și cu un sistem control acces, care urmează a fi instalat pe parcursul anului viitor. Accesul va fi CU PLATĂ după montarea barierei automate!

Apropo, și parcarea din str. Ismail, cu peste 100 de locuri, construită de Primărie anul trecut, va fi dotată cu sistem control acces, dar și celelalte parcări de capacitate mare, care sunt amenajate în oraș. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 4.3 milioane lei (inclusiv sistemul de acces control), bani alocați de municipalitate.

În următoarea perioadă, municipalitatea își propune să implementeze proiectul de amenajare a parcărilor stradale în centrul istoric al orașului Chişinăului. Astfel, au fost expuse la licitație patru loturi de pământ, două dintre acestea fiind adjudecate. Celelalte două terenuri sunt la etapa de evaluare a ofertelor. Proiectul prevede crearea a 6.322 de locuri de parcare, valoarea investiției fiind de 135 de milioane de lei.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/