(update) Noul Chevrolet Corvette C8 va păstra denumirea Stingray. Iată şi ce volan va avea

(update 16.07.2019) Aproape trei zile au mai rămas până la premieră. Până atunci Chevrolet face alte două dezvăluiri despre noul Corvette. Aflăm deci că şi noua generaţie debutează sub denumirea Stingray, care iniţial a fost folosită pe modelele din anii 1963-1976, după care a reapărut odată cu generaţia anterioară.

The 2020 Chevrolet Corvette will debut as a Stingray July 18, 2019. Did you know the second generation Corvette debuted as a Sting Ray in 1963? This nameplate ran until 1976, and was then revived in 2014 to introduce the seventh generation Corvette. Chevrolet is proud to announce the Stingray name will live on.

Primul Corvette Stingray din istoria mărcii a fost introdus în 1963, când a doua generație a mașinii sport a intrat pe piață. Denumirea a dispărut după 13 ani, dar în 2014 americanii au decis să o folosească din nou.

Versiunile mai puternice ale modelului, printre care şi un posibil hibrid, vor păstra schema curentă de denumiri pentru a putea fi recunoscute mai uşor, gen Z06 sau ZR1.

De asemenea, după cum anterior ne-a arătat cum a evoluat logoul dedicat modelului, acum putem vedea cum a evoluat bordul maşinii şi în principal volanul său de-a lungul a opt generaţii:


(update 12.07.2019) Timpul trece foarte repede. Atât de repede încât deja peste o săptămână are loc premiera maşinii sport a Americii, a noii generaţii Chevrolet Corvette în caroserie C8.

Aşa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor, atunci când premiera unui automobil are loc peste câteva zile şi apar imagini cu acesta înainte de vreme, a avut loc şi în cazul acestui model.

FOTO: carscoops.com

Colegii de la Carscoops au intrat în posesia exclusivă a unor fotografii care arată designul interior al habitaclului noului Corvette. Prin intermediul acestora aflăm că noutatea are (concret acest exemplar) un interior tapiţat cu piele, un volan multifuncțional cu două spițe şi padele în spatele său, un panou de bord digital și o secţiune cu butoane pentru modurile transmisiei pe tunelul central, care vin să înlocuiască un levier tradiţional.

La mod general vorbind, creatorii modelului i-au făcut habitaclul cu accent spre o clasă premium. De exemplu, tunelul central nu mai este dintr-un plastic ieftin ca înainte, ci acoperit cu piele albă. Același material este folosit pentru decorarea panourilor ușilor. Scaunele sport cu suport lateral proeminent au primit şi nişte inserții negre lucioase în zona gâtului.

Printre alte lucruri care pot fi observate se numără un cruise control adaptiv, sistem audio Bose, încălzire pentru scaune şi un sistem multimedia cu un ecran tactil întors spre şofer, care va putea fi controlat inclusiv printr-un asistent vocal.

Amintim că noul Corvette debutează în ziua de 18 iulie şi în premieră în istoria sa va avea un motor repoziţionat – de sub capotă va fi montat central, în faţa punţii posterioare.


(02.07.2019) (video) Ultimul Corvette C7 a fost vândut înainte de prezentarea noii generaţii pentru o sumă record


(update 30.04.2019) Chevrolet a făcut pentru noul Corvette C8 un alt logo

Chevrolet începe o campanie de promovare intensivă a modelului Corvette de generaţie a opta. Într-un videoclip ţine să arate de unde îşi trage originea o astfel de maşină.

În imagini, Chevrolet s-a întors înapoi în istorie și a prezentat o serie de mașini iconice ale trecutului. Printre acestea se numără prototipurile experimentale ale seriei Chevrolet Engineering Research Vehicle (CERV) cu tehnologii unice pentru acea vreme, modelul Corvette GS-II din 1963 pe care se testase soluții promițătoare de curse sau Corvette Indy, un supercar cu tracţiune integrală, roţi directoare spate și suspensie activă, toate în 1988!

De asemenea, printre altele ni se arată şi un prototip al noului Corvette, care rulează cu viteză pe Nurburgring, astfel încât putem presupune că se va încerca stabilirea unui nou record în segment şi în această familie de maşini. Acum, cel mai bun timp (înregistrat în 2017) îi aparține modelului Chevrolet Corvette C7 Z06 (cu motor V8 de 6.2 litri şi cu un compresor mecanic, 659 CP/ 881 Nm) – 7 minute 13.90 secunde.

Mai mult, imaginile ne mai spun că noua generaţie Corvette va avea din nou un alt logo, aşa cum s-a întâmplat şi cu toate celelalte predecesoare.

FOTO: pinterest.com

(update 12.04.2019) Chevrolet a pus capăt speculațiilor! Lansează noul Corvette la mijlocul verii

Compania Chevrolet a organizat ieri, 11 aprilie, un eveniment cu uşile închise în care a anunţat oficial data prezentării noii generaţii a modelului Corvette! Se va întâmpla în ziua de 18 iulie 2019!

La fel acum câteva ore a fost observat un prototip camuflat prin New York:

Iată cum ar putea arăta în baza celor mai noi imagini render:


(update 22.03.2019) Surse: Lansarea noului Corvette se amână iar? Este atât de puternic încât i se deformează caroseria


(06.09.2018) Supercarul misterios pe care îl pregăteşte Chevrolet a ajuns pentru prima dată pe Nurburgring

Chevrolet testează activ o variantă nouă a supercarului Corvette, una cu motor poziţionat în faţa punţii din spate. Cel mai recent, două maşini de teste au fost văzute în premieră pe circuitul german Nurburgring, anterior fiind surprinse doar în Statele Unite.

Prototipurile au mai lăsat din camuflaj şi acum se pot vedea formele agresive ale caroseriei. Farurile şi stopurile nu sunt cele de serie, însă barele de protecţie cu prizele lor de aer, inclusiv cele masive laterale, se vor regăsi pe maşina care va fi gata în scurt timp.

În partea posterioară se mai pot găsi o pereche de terminaţii duble ale eşapamentului, care, comparativ cu cele ale actualului Corvette sunt poziţionate spre margini.

Designul habitaclului sau informaţii despre ce va conţine în el râmăn necunoscute. Nu este un secret însă, că în construcţie va utiliza metale uşoare.

FOTO: motortrend.com

Experţii care au ascultat maşinile de teste consideră că sub “capotă” se află un propulsor V8 twin-turbo de 6.2 litri, care produce 466 de CP şi este cuplat la o transmisie care schimbă treptele mult mai rapid decât una manuală, cel mai probabil fiind una automată cu dublu ambreiaj.

De asemenea, există informaţii că linia de motoare va mai fi completată cu alte două unităţi: un V8 twin-turbo de 4.2 litri cu 659 de CP şi încă un V8 twin-turbo, dar de 5.5 litri volum, care va fi capabil să producă tocmai 862 de CP!

Referitor la data prezentării modelului, jurnaliştii de peste ocean consideră că premiera va avea loc la North American International Auto Show din Detroit, în ianuarie 2019. Producţia sa va demara mai târziu, prin septembrie.

Vezi şi: (foto) Două maşini misterioase au fost văzute în Detroit, după patru ani de când a fost lansat un zvon

Cmentariile sunt închise