(foto) PARIS 2018: Premieră mondială – Noul Porsche 911 Speedster Concept ll

Vă mai amintiţi de modelul aniversar 911 Speedster Concept, prezentat în această vară cu ocazia celor 70 de ani pe care îi marchează Porsche în acest an, de când a început să producă maşini sportive?

Aflaţi că germanii s-au decis să-l producă în serie şi cu această ocazie prezintă la Salonul Auto de la Paris un al doilea concept al modelului, care este mai degrabă un automobil pre-producţie.

Noul Porsche 911 Speedster va fi construit în doar 1.948 de unități. Numărul amintește de data 8 iunie 1948, atunci când Porsche 356 “Number 1” a primit licenţa de funcționare.

La Paris, Porsche a prezentat un al doilea studiu conceptual al maşinii, din acest an. Vopseaua sa Guards Red reprezintă o referire la modelul 911 Speedster G-Model din 1988. Noile jante de 21 de inci și interiorul tapiţat cu piele neagră creează un aspect gustos și sportiv.

Viitorul 911 Speedster, bazat pe modelul în caroserie 991, va fi prima mașină Porsche ce va fi oferită cu noile pachete Heritage Design Packages. Această linie exclusivă de accesorii, creată de Porsche Exclusive, va face posibil un nivel mai mare de personalizare pentru modelul 911.

Corpul conceptelor se bazează pe modelul 911 Carrera 4 Cabriolet. Aripile, precum și capota sau elementul care acoperă toată partea posterioară superioară sunt fabricate din fibră de carbon, în timp ce șasiul a fost preluat de la modelul 911 GT3. În plus, departamentul de dezvoltare GT a furnizat un sistemul de evacuare a gazelor de eşapament cu terminaţii din titan şi o cutie de viteze manuală cu șase trepte.

Același lucru s-a întâmplat şi cu piesa centrală a ediției speciale limitate. Conceptul 911 Speedster este propulsat de un motor boxer cu șase cilindri, cu aspirație naturală, care dezvoltă peste 500 de CP și se poate roti până la 9.000 de rpm.

În plus față de vopseaua care atrage atenția, jantele de 21 de inci cu un singur punct de prindere sunt un alt element de atracție vizual al acestui ultim concept prezentat la Paris. Designul jantelor cu multiple spiţe este similar cu cel al mașinilor de curse Porsche, cum ar fi 911 RSR și GT3 R. Farurile au fost făcute fumurii, ceea ce este, de asemenea, este o idee inspirată din motorsport, iar luminile de zi vor reda o nuanţă roşie.

Cele două oglinzi exterioare cu formă “Talbot”, precum și capacul rezervorului de carburant, poziționat central pe capotă, strălucesc în crom negru și platină. Spre deosebire de versiunea “Heritage” a conceptului, prezentată anterior, interiorul de pe această maşină foloseşte o tapiţerie neagră, parțial perforată, cu inserţii contrastante de culoare roşie.

Toate componentele corpului, precum și tehnologiile ambelor autovehicule 911 Speedster Concept sunt identice. Acestea includ cadrele de fereastră scurtate cu panourile superioare ale carcasei inferioare și geamurile laterale mai mici, precum și capota din spate din fibră de carbon, cu capacul dublu în forma “double-bubble” în spatele scaunelor. Ambele mașini mai vin cu un capac uşor Tonneau, dotat cu butoane Tenax, în loc de un acoperiş soft top cu toate mecanismele necesare.

Producția modelului purist Porsche 911 Speedster va demara în prima jumătate a anului 2019. Preţul maşinii este deocamdată necunoscut.

Amintim că o ediţie limitată Porsche 911 Speedster a existat şi pe baza maşinii în caroserie 997.

Vezi şi: (video) PARIS 2018: Premieră europeană – Noul Porsche Macan facelift

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/