(foto) Polestar s-a decis! Aduce pe piaţă un roadster electric în 2026

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Polestar, compania suedeză de mașini electrice de performanță, îşi confirmă planurile de a pune în producție conceptul de roadster electric demonstrat în primăvara acestui an. Mașina de producție este de așteptat să fie lansată în 2026 sub denumirea Polestar 6. Clienții interesați de pe toate piețele active ale Polestar pot rezerva online un slot de construcție (loc în rând) din acest moment.

Thomas Ingenlath, CEO-ul Polestar, spune că decizia de a lansa în producţie o astfel de maşină este rezultatul unei reacţii copleșitoare din partea consumatorilor și a presei.

Dezvăluit la Los Angeles în martie sub denumirea Polestar O₂, conceptul de roadster electric se bazează pe ambițiile de design, tehnologie și durabilitate stabilite de Polestar Precept și prezintă viziunea mărcii pentru viitoarele mașini sport.

Decapotabila cu un acoperiş tare (hard-top) va fi construită pe aceeași platformă din aluminiu personalizată pe care o va avea modelul 5. Dezvoltată intern, va prezenta şi arhitectura electrică de înaltă performanță, de 800 V, deja confirmată pentru Polestar 5. Aceasta include o putere de până la 650 kW (884 CP) și 900 Nm de la un grup motopropulsor cu două motoare. Caracteristicile dinamice ţintă sunt 0-100 km/h în 3.2 secunde și o viteză maximă de 250 km/h.

Pentru a sărbători lansarea modelului, sunt planificate să fie produse 500 de unități numerotate consecutiv ale unei versiuni speciale de start – Polestar 6 LA Concept edition. Maşinile vor avea acelaşi exterior finisat într-un albastru “Sky”, tapiţerie din piele deschisă la culoare și jantele unice de 21 de inci ale conceptului original Polestar O₂.

Mai multe detalii tehnice și confirmări ale specificațiilor vor fi lansate pe măsură ce mașina de serie va deveni realitate.

Cmentariile sunt închise