(foto) Povestea unui pasionat de mașini care şi-a primit la ai săi 84 de ani al 55-lea FIAT nou-nouţ

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un pasionat de mașini în vârstă de 84 de ani şi-a primit cel de-al 55-lea model produs de gigantul italian FIAT, devenind probabil cel mai loial proprietar de mașini din lume.

David Franklin, din Buckinghamshire (Anglia), și-a început dragostea de o viață cu marca din Torino în 1963, când și-a achiziționat primul său FIAT, un 500D roșu, cu motor posterior şi portiere cu deschidere inversă.

Cel mai recent livrat automobil al său este un 500 (RED) Edition, primul model electric al lui și al FIAT.

Povestea lui David

Cariera la FIAT

Relația lui David cu FIAT a început în 1962, după ce s-a alăturat mărcii în calitate de Progress Chaser la primul concesionar FIAT din Marea Britanie din Wembley. În decurs de un an, David a cumpărat primul său FIAT, emblematicul Fiat 500D din prima generație, plătind 399 de lire sterline (5.800 de lire sterline în banii de astăzi).

Petrecând 12 ani cu brandul şi progresând în rândurile sale în calitate de Tester Auto, Reprezentant Tehnic și Director Tehnic al Biroului Tehnic, punctul culminant al carierei lui David în cadrul mărcii a fost să dețină rolul de Manager de Operațiuni pentru FIAT 130.

Curse cu FIAT

În perioada petrecută cu marca italiană, David a fost și un șofer de mașini de curse în devenire, concurând în probe cu mașini de producție pregătite pentru off-road în toată țara. Între 1963 și 1967, David a participat în 31 de evenimente, plasându-se pe primul loc de 14 ori, pe al doilea de nouă ori şi pe al treilea o singură dată.

A folosit pentru victorii şi locuri pe podiumuri modele precum FIAT 500, FIAT 500 Abarth, FIAT 1500, FIAT 850, FIAT 850 Coupe și FIAT 850 Idromatic.

Întâlnind iubirea vieții sale, Michela

Mai presus de toate realizările și amintirile frumoase despre curse în cei 12 ani la FIAT, nimeni şi nimic nu a fost mai important decât întâlnirea iubirii vieții sale, Michela. Născută la Milano, s-a mutat în Marea Britanie în 1964, unde a început să lucreze pentru FIAT, fiind mai mult decât familiarizată cu producătorul auto italian, oferindu-i lui David „un alt motiv să iubească FIAT”.

După doi ani de relaţie, David și Michela s-au căsătorit în septembrie 1966 în satul rural idilic Bellagio, cu vedere spre Lacul Como. Un FIAT 2300 Estate i-a transportat atât pe David, cât și pe Michela, precum și pe părinții lui David, în Italia din Marea Britanie pentru ziua nunții lor și a fost folosită şi pentru nuntă. Estate din anii 1960, renumit pentru că a fost primul FIAT care a oferit o transmisie automată, nu i-a dezamăgit.

Rămânând loial lui FIAT

În timp ce David a continuat să lucreze pentru afacerea de familie împreună cu fratele său în 1974, loialitatea lui față de FIAT a rămas, asigurându-se că are unul întotdeauna în garaj: „FIAT nu m-a dezamăgit niciodată, așa că nu i-am dezamăgit”.

David estimează că a parcurs peste 600.000 de mile la volanul maşinilor din posesie. El a adăugat: „După ce am condus FIAT în mod constant timp de aproape 60 de ani, este foarte greu de spus câte mile am parcurs atât eu, cât și familia mea. Cu toate acestea, până la pandemie, eu și Michela conduceam în Italia cel puțin o dată pe an, uneori de două ori când copiii erau mai mici. Asta înainte de a lua în considerare toate milele pe care le-aș fi parcurs pentru afaceri și pentru a concura în competiții!”

Noul 500 al lui David

Din februarie 2022 noul său automobil este un 500 (RED) Edition. În timp ce îşi amintea de modelul revoluţionar pe care l-a deținut în 1963, cea mai recentă completare a garajului este cea mai importantă achiziție a sa de până acum, mașina fiind primul vehicul complet electric pe care l-a avut vreodată în proprietate.

Despre experiența sa de a deține o mașină electrică, David a spus: „Un 500 electric este ca toate FIAT-urile, foarte distractiv de condus. Este foarte silențios, se descurcă incredibil de bine și este foarte rapid – uneori ochelarii mei ajung pe bancheta din spate! M-am vândut acum pe ideea de mașini electrice.”

Cele mai bune trei FIAT-uri ale lui David

Când a fost rugat să-şi facă un top trei al celor mai preferate FIAT-uri, David a lăudat utilitatea lui Multipla, versatilitatea lui 850 Coupe și performanța distractivă a noului 500.

Printre maşinile pe care le-a avut din 1962 şi până în prezent (inclusiv unele Lancia care erau pe atunci făcute tot de FIAT) se numără: 500, 127, 850, Uno, Uno Turbo, Croma, Multipla, Panda, Lancia Thema Turbo, 1300, 1500, 128, 850S, 850 Idroconvert, 850 Coupe, 124 Estate, 131 (2 door), 131 (4 door), 132 Argenta, 2300 Estate, Hot Uno 55S, 600, Marea, Tipo 16 Valve, Coupe Turbo 5 Cylinder, Lancia Dedra Turbo, Bravo, Punto, 500X, 500X Sport.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/