(foto) Premieră mondială: Noile Audi R8 V10 RWD Coupe & Spyder facelift

Anterior era o versiune specială, dar acum a devenit model cu drepturi depline în gamă. Audi R8 V10 cu tracțiune pe puntea din spate a avansat către un model permanent, anterior fiind disponibil doar într-o ediţie limitată.

În acest context, exteriorul său este reproiectat pentru a-l face și mai izbitor şi va fi dotat cu aceleași funcții noi pe care le-a primit R8 V10 quattro facelift. Având un motor V10 natural aspirat montat central, cu 540 CP, împreună cu tracțiunea spate vor oferi un tip purist de plăcere de a conduce.

Noile caracteristici de design evidențiază perfect dinamica lui Audi R8 V10 RWD, care este disponibil ca un model în caroserie Coupe și Spyder. Grila de radiator Singleframe este mai lată și mai plată, iar inserţiile dintre aceasta şi capotă amintesc de iconicul Audi Sport quattro.

Prizele de aer, splitter-ul frontal și, în special, grila de evacuare a aerului din spate au devenit mai largi. Difuzorul, care este încorporează pe flancuri cele două terminaţii ovale ale eşapamentului, a fost ridicat mai sus. În compartimentul motorului, filtrul de aer este situat sub un nou capac, care este disponibil la alegere din plastic sau fibră de carbon.

Lamele laterale ale modelului R8 V10 RWD indică statutul special al modelului: cea superioară este finisată într-un negru lucios, în timp ce alta inferioară este vopsită în culoarea caroseriei. Splitter-ul, inserțiile de pe pragurile laterale și difuzorul sunt vopsite în negru lucios standard. Alternativ şi opţional sunt oferite extended black styling package şi carbon package pentru a finisa aceste elemente.

În paleta de culori pentru caroserie a apărut noua nuanţă Kemora gray. Ca opţiune, inelele şi sigla Audi pot fi vopsite într-o culoare neagră lucioasă. Pentru interior se anunţă că şoferul şi pasagerul vor sta (deja în echipare de bază) pe nişte scaune sport tapiţate cu piele şi Alcantara, iar pasagerul va putea vedea în faţa sa montat un ecuson cu logoul RWD.

Inima modelelor Audi R8 V10 RWD bate în spatele celulei pasagerilor. Un V10 natural aspirat inspiră fascinație pură, cu un sunet incomparabil, un răspuns rapid la acceleraţie și un cuplu imens. Unitatea FSI de 5.2 litri produce 540 CP și la 6.500 rpm realizează un cuplu maxim de 540 Nm, care este transferat roților din spate printr-un S tronic cu șapte trepte și un diferențial cu blocare mecanică.

Modelul R8 V10 RWD Coupe poate face 0-100 de km/h în 3.7 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 320 km/h. Valorile pentru Spyder sunt de 3.8 secunde și 318 km/h.

Tracțiunea spate a acestor maşini oferă un tip de plăcere de condus foarte special. Dacă modul sport este activat în conexiune cu ESC-ul, sistemele de configurare și control ale suspensiei permit realizare de derapaje controlate. Iar servodirecția asistată electric asigură un contact intens cu suprafaţa de drum.

Modelele Audi R8 V10 RWD rulează standard pe roţi cu jante forjate negre de 19 inci în anvelope de mărimi 245/35 şi 295/35, pe faţă şi pe spate respectiv. Jante de 20 inci și anvelope sport sunt de asemenea disponibile, acestea îmbunătățind dinamica, aderența și decelerarea în condiții şi sarcini mai mari.

Distribuția sarcinii pe osii este de 40:60. Coupeul cântărește doar 1.595 kg – omiterea arborelui cardanic, a ambreiajelor multi-disc quattro și diferenţialul faţă îl fac mai uşor cu 65 de kg decât un R8 quattro. De cealaltă parte, decapotabila cântăreşte 1.695 de kg, cu 55 mai puţine decât cea cu tracţiune integrală. Ca toate modelele R8, corpul lor este realizat din aluminiu Audi Space Frame și părți mari din polimer armat cu fibră de carbon (CFRP).

Introducerea pe piaţa europeană va urma de la începutul lui 2020. Preţurile de start sunt în Germania de 144.000 şi 157.000 de euro respectiv.

Vezi şi: (foto) Premieră: Ediţia limitată la 222 de maşini – Audi R8 V10 Decennium

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/