(foto/video) Premieră: Noul FIAT 500 „3+1” – pentru acces mai comod în spate

Modelul FIAT 500 este un automobil compact, mai mult orientat pentru a fi utilizat în zonele urbane, unul care există într-o caroserie tip hatchback cu acoperiş tare şi în alta decapotabilă cu acoperiş textil retractabil pe toată lungimea sa.

Asemenea variante există şi pentru noua generaţie care a debutat relativ recent, iar acum în listă se adaugă o a treia, cu patru uşi, numită simplu – „3+1”.

Caracteristici cheie:

 • Formula „3+1” vine de la prezenţa pe această variantă a patru uşi, trei portiere şi hayonul. Exact, trei portiere, a treia fiind una compactă care a fost adăugată de partea laterală dreaptă a maşinii, cu deschidere contra direcţiei de mişcare în stilul limuzinelor Rolls-Royce, soluţie care a fost văzută una mai comodă pentru accesul pe bancheta din spate.
 • În mare parte construcţia şi dimensiunile maşinii nu s-au schimbat deloc. Chiar şi portiera originală din dreapta a rămas la locul său şi în mărimile originale. A treia uşă de acces se poate deschide doar dacă prima este mai întâi deschisă şi se poate face doar prin intermediul unui mâner de la interior.
 • Greutatea unei astfel de maşini este mai mare cu doar 30 de kg comparativ cu a unui hatchback de bază, iar asta, potrivit producătorului italian, nu a afectat deloc autonomia.
 • Dacă nu aţi uitat, noua generaţie FIAT 500 este un electromobil. Unitatea de propulsie este comună pentru toate variantele de caroserie, inclusiv pentru această noutate. Sub capotă există un motor electric cu 118 CP, care este pus în mişcare de energia din bateria cu o capacitate de 42 kWh, care trebuie să asigure şi o autonomie de până la 320 de km în ciclu WLTP sau până la 460 km în WLTP City. Setul de acumulatori se poate încărca rapid până la 80% în doar 35 de minute. Compacta poate face 0-100 de km/h în 9.0 secunde şi rula cu maxim 150 de km/h.
 • Primele exemplare „3+1” vor fi disponibile pe piaţă într-o echipare sau ediţie specială de start – La Prima – aşa cum s-a întâmplat în cazul celorlalte două variante. Aceasta oferă pe maşină un sistem multimedia cu ecran tactil de 10.25 inci, faruri LED, jante de 17 inci, inserţii decorative cromate pe caroserie, habitaclu tapiţat cu piele ecologică, acoperiş panoramic sofisticat şi alte dotări care sunt de regulă opţionale.
  • Ediția de lansare a noului 500 include Easy Wallbox, un sistem de încărcare casnic, care poate fi conectat la o priză normală. ENGIE EPS a dezvoltat acest dispozitiv exclusiv pentru FCA și va fi comercializat de Mopar în Europa pentru a coincide cu lansarea modelului. Este o soluție simplă și accesibilă „plug-and-charge”, care poate fi gestionată cu ușurință prin Bluetooth, permițând stabilizarea energiei şi încărcând maşina cu până 2.3 kW, fără a fi necesară vreo intervenție de personal calificat Mai mult, Easy Wallbox va exista şi într-o versiune cu putere de 7.4 kW, oferind o încărcare completă a bateriei în condiţii de casă în puțin peste 6 ore.

Apropo, cu lansarea acestei variante noi a modelului 500, s-au anunţat şi echipări mai simple şi mai ieftine.

 • De exemplu, modelul de bază se va numi FIAT 500 Action, care vine cu un motor electric cu 95 CP, o baterie litiu-ion de 23.8 kWh şi un echipament mai redus în dotări. Un asemenea electromobil poate face 0-100 km/h în 9.5 secunde, iar autonomia se ridică până la 180 de km în ciclu WLTP sau până la 240 km în WLTP City.
  • Se va putea identifica la exterior prin nişte faruri cu halogen şi jante modeste de 15 inci.
  • La interior va fi lipsit de sistemul multimedia, însă în loc există un suport pentru un smartphone, pe care se poate instala o aplicaţie specială pentru a interacţiona astfel cu maşina. Standard însă va avea un panou de bord digital cu un monitor de 7.0 inci, un set de asistenţi electronici şi de securitate, etc.
 • Modelul FIAT 500 Passion este echipat ușor mai bogat, având motorul şi bateria versiunii anunţate din start, în acest caz de top.
  • În habitaclu are un sistem multimedia cu monitor tactil central, însă diagonala acestuia este limitată la doar 7.0 inci. Suportă interfețe wireless Apple CarPlay și Android Auto, iar pentru comoditate este disponibil standard şi o suprafaţă pentru încărcarea fără fir a telefoanelor compatibile.
  • Lista de echipamente este completată un sistem de cruise control și un selector de alegere a modurilor de rulare (Normal, Range şi Sherpa). Pentru decor interior există două opţiuni la alegere.
 • Un FIAT 500 Icon include tot ce are 500 Passion, însă monitorul sistemului multimedia este deja cel de top de 10.25 inci, cu sistem de control vocal şi navigaţie, jantele sunt din aliaj la 16 inci, se adaugă un sistem de acces fără cheie, iar opţiunile de personalizare interioară sunt mult mai extinse, printre altele.

Odată cu lansarea versiunii bugetare, prețul de start pentru electromobil a scăzut de la 34.900 la 23.700 de euro în Italia, însă livrările unor astfel de mașini vor începe abia din 2021.

Mai multe detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise