(foto) Premieră: Noul Peugeot e-Traveller – van electric cu până la 9 locuri şi 330 km autonomie

0

Partener de mobilitate pentru deplasările în scop personal sau profesional, noul Peugeot e-Traveller este disponibil acum cu motorizare 100% electrică. Modelul poate pune la dispoziţie o autonomie de până la 330 km în ciclu WLTP, trei variante de lungime şi până la nouă locuri pentru pasageri!

Disponibil în configurații multiple adaptate pentru transportul pasagerilor, cu un design elegant, fără compromisuri în ceea ce privește performanța și capabil să acceseze centrul orașelor cu acces restricționat, noul Peugeot e-Traveller răspunde așteptărilor clienților, grație interiorului și echipamentelor de ultimă generație.

Noul Peugeot e-Traveller răspunde așteptărilor pieței, dar și nevoilor clienților, fie că sunt persoane fizice, fie companii. e-Traveller este disponibil în 2 game dedicate transportului de pasageri și activităților recreaționale:

==> Shuttle

 • Pentru profesioniști și specialiștii în transportul de persoane (Taxi, Hotel, Aeroporturi) cu nivelurile de echipare Business (5-9 locuri) și Business VIP (6-7 locuri).
 • Ușile laterale culisante electrice cu sistem hands-free pe partea stângă și pe partea dreaptă oferă acces simplificat pentru pasagerii care se bucură de intimitate grație geamurilor fumurii (opacitate 70%) și extra-fumurii (opacitate 90%).
 • În funcție de versiune, pasagerii de pe rândurile 2 și 3 dispun de scaune culisante din piele, independente, cu cotiere sau de banchete culisante fracționate 2/3-1/3, cu spătare ce se pot înclina individual.
 • Nivelul de echipare Business VIP oferă 4 locuri independente față în față sau 5 locuri, climatizare tri-zonă cu funcție de difuzare fină și pavilion vitrat ce poate fi obturat, care contribuie la starea de bine a pasagerilor.

==> Combispace

 • Este disponibil doar pentru nivelurile de echipare Active și Allure. Disponibil cu 5-8 locuri, Combispace răspunde diferitelor nevoi ale familiilor, dar și ale iubitorilor de escapade și sport, grație configurațiilor multiple de scaune culisabile și amovibile. Această flexibilitate permite maximizarea spațiului interior și oferă confort pasagerilor.
 • Copiii se pot bucura de măsuțele tip “avion” de pe rândul 2 și sunt protejați de storurile parasolare integrate.
 • Noul Peugeot e-Traveller oferă o manevrabilitate sporită și se adaptează tuturor dorințelor și nevoilor din viața de zi cu zi. Modelul îți permite să te abați de pe drumurile circulate datorită sistemului Grip Control ce se adaptează oricărui tip de teren întâlnit. Conducătorul auto poate selecta de la comutatorul rotativ dispus pe consola centrala modul de tracțiune pe care îl dorește (Zăpadă, Noroi, Nisip, ESP Off).
 • Versiunea Combispace oferă acces simplificat la portbagaj datorită lunetei cu deschidere, dotare extrem de utilă atunci când la locul de parcare nu există suficient spațiu pentru a deschide hayonul.
 • Versiunea Peugeot e-Traveller Combi este adecvată, prin spațiul disponibil, prin confortul și interiorul adaptate transportului zilnic, pentru asociații, cluburi sportive sau pentru transportul angajaților. Disponibil în configurație de 2-9 locuri, vehiculul rulează mereu cu zero emisii.

Pentru și mai multă versatilitate, noul Peugeot e-Traveller este disponibil în trei versiuni de lungime: compact (4.60 m), standard (4.95 m) şi long (5.30 m). În orice caz modelul are o înălțime de numai 1.90 m, ce garantează accesul în majoritatea parcărilor.

Unică în segment, versiunea Compact (4.60 m) primește până la 9 pasageri la bord. Raza de bracaj de 11.30 m și dimensiunile compacte contribuie la manevrabilitatea acestui model în oraș, în special pe străzile înguste și centrele congestionate ale orașelor. Motorul electric oferă libertate de mișcare, chiar și în zonele cu acces restricționat.

Diferitele versiuni se remarcă prin confortul și spațiul interior disponibil pentru toți pasagerii, atât cei din față, cât și cei din spate, situați pe rândurile 2 și 3. Pasagerii se simt confortabil, indiferent de locul pe care îl ocupă. Noul Peugeot e-Traveller oferă un spațiu maxim pentru pasageri și poate transporta până la 9 persoane, cu un volum al portbagajului de 1.500 litri sau 5 persoane, cu un volum al portbagajului de 3.000 sau chiar 4.900 de litri, grație scaunelor amovibile de pe rândurile 2 și 3.

Compartimentul pasagerilor propune numeroase spații de depozitare interioare deschise sau închise, ce oferă până la 74 litri în total.

Noul Peugeot e-Traveller adoptă dimensiuni exterioare compacte și oferă în același timp capacități maxime de încărcare. Bateria este poziționată sub podea și nu afectează volumul portbagajului sau numărul de locuri de la bordul autovehiculului, care sunt aceleași cu cele oferite de versiunile termice.

Această poziționare favorizează rigiditatea și asigură plăcere la condus, grație repartizării excelente a greutății. Confortul suspensiilor este perfect asigurat de amortizoare, dar și de arcurile specifice care garantează cele mai bune performanțe atunci când vehiculul este încărcat sau descărcat.

Capacitatea de remorcare rămâne aceeași, cu posibilitatea de a tracta o sarcină de până la 1.000 kg.

Rămânând fidel conceptului mărcii Peugeot “Power of Choice”, noul Peugeot e-Traveller păstrează stilul elegant și robust al versiunilor termice, la care se adaugă câteva semne distinctive.

La exterior:

 • logourile cu leii dicroici (culoarea li se schimbă în funcție de unghiul din care sunt priviţi);
 • soclu de încărcare pe aripa stângă față;
 • grilă intermediară specifică;
 • monograma “e-Traveller” în partea din spate.

La interior:

 • instrumentar de bord analogic cu ecran color, adaptat versiunilor electrice;
 • grafică specifică pentru ecranul tactil central cu navigație 3D conectată și funcții TomTom Traffic, care include acum stațiile de încărcare disponibile și autonomia în funcție de nivelul de încărcare al bateriei;
 • un nou sistem “e-Toggle” pentru controlul funcțiilor cutiei de viteze (Park, Reverse, Neutral, Drive și Brake);
 • un comutator de selectare a modului de condus, pentru a schimba între modurile Eco, Normal sau Power:
  • Eco (82 CP, 190 Nm): pentru autonomie extinsă;
  • Normal (109 CP, 210 Nm): optim pentru utilizarea de zi cu zi;
  • Power (136 CP, 260 Nm): pentru performanțe îmbunătățite la transportul de sarcini grele;
 • un spațiu de depozitare în partea superioară.

Construit pe platforma modulară multi-energie EMP2 (Efficient Modular Platform), Peugeot e-Traveller oferă un motor electric 100% cu o putere maximă de 136 CP și un cuplu maxim de 260 Nm disponibil încă de la pornire, pentru o reactivitate imediată, fără vibrații, zgomot, fără schimbări de trepte de viteză, fără miros și, desigur, fără emisii de CO2.

Trenul de rulare electric este similar cu cel utilizat pentru noile Peugeot e-208 și e-2008, fiind însă modificată cutia de viteze, care este mai scurtă pentru a respecta constrângerile în materie de încărcare specifice vehiculelor utilitare.

Performanțe în modul Power (date în curs de omologare) :

 • Viteza maximă este de 130 km/h;
 • Accelerația de la 0 la 100 km/h se face în 13.1 s;
 • 1000 de metri cu start de pe loc se parcurg în 35.8 s;
 • Accelerația de la 80 la 120 km/h se face în 12.1 s;

Sunt disponibile şi două moduri de frânare, cu tipuri adecvate de încărcare a bateriei: moderat – care se simte aproape de un vehicul motor cu ardere internă şi augmentat – (accesibil prin apăsarea comenzii “B” pentru frână, situată pe e-Toggle), pentru decelerație crescută atunci când pedala de accelerație este eliberată.

Toate versiunile noului Peugeot e-Traveller sunt echipate cu frână de parcare electrică, o nouă caracteristică a acestui model. Pe lângă eliberarea spațiului de pe podea în cazul în care ar fi fost o frână de mână mecanică, această funcție automată oferă confort și liniște pentru condusul de zi cu zi. În plus, pe suportul electric al frânei de staționare este montată o plasă de depozitare laterală.

Noul Peugeot e-Traveller este primul vehicul electric al mărcii care oferă posibilitatea alegerii valorii de autonomie. În funcție de necesități, capacitățile disponibile ale bateriilor litiu-ion sunt de 50 kWh (18 module) și 75 kWh (27 module).

Versiunile (Compact, Standard și Long) disponibile cu bateria de 50 kWh oferă o autonomie de până la 230 km conform protocolului de omologare WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures). Versiunile Standard și Long pot fi, de asemenea, echipate cu baterie de 75 kWh pentru o autonomie de până la 330 km, conform aceluiași protocol de omologare.

Conectată la circuitul de transfer de căldură din habitaclu, reglarea termică a bateriei permite o reîncărcare rapidă, o autonomie optimizată și o durată de viață crescută.

Sunt disponibile două tipuri de încărcătoare de bord, care răspund tuturor tipurilor de utilizare și tuturor soluțiilor de încărcare ale clienților, un încărcător monofazat de 7.4 kW (dotare standard) și un încărcător trifazat de 11 kW (dotare opțională).

Sunt disponibile mai multe opțiuni de încărcare:

 • de la o priză standard (8A), pentru o încărcare completă în 31 ore (baterie 50 kWh) sau în 47 ore (baterie 75 kWh);
 • de la o priză de mare putere (16A), pentru o încărcare completă în 15 ore (baterie 50 kWh) sau în 23 ore (baterie 75 kWh);
 • de la un Wall Box de 7.4 kW: încărcare completă în 7 ore şi 30 minute (baterie 50 kWh) sau în 11 ore şi 20 minute (baterie 75kWh) cu încărcătorul monofazat (7.4 kW);
 • de la un Wall Box de 11 kW: încărcare completă în 5 ore (baterie 50 kWh) sau în 7 ore şi 30 minute (baterie 75kWh) cu încărcătorul trifazat (11 kW);
 • de la un terminal public dedicat: reglarea temperaturii bateriei permite utilizarea stațiilor de încărcare de 100 kW și încărcarea a 80% din baterie în 30 de minute (baterie 50 kWh) sau în 45 minute (baterie 75 kWh).

Bateria primeşte o garanţie de 8 ani sau 160.000 km pentru 70% din capacitatea de încărcare.

Noul Peugeot e-Traveller oferă posibilitatea încărcării programate: de pe ecranul de navigație conectată sau din aplicația MyPeugeot (în funcție de versiune). Acest sistem face, de asemenea, posibilă pornirea sau amânarea încărcării în orice moment și verificarea stării încărcării.

Noul Peugeot e-Traveller mai oferă pasagerilor un confort termic la cel mai înalt nivel grație:

 • Unei rezistențe de încălzire cu mare putere (10 kW);
 • Scaunelor încălzite (în funcție de versiune);
 • Precondiționării termice programabile de pe ecranul tactil (în funcție de versiune) sau de la distanță, prin aplicația MyPeugeot (în funcție de versiune).
  • Pentru un plus de confort, atunci când vehiculul este conectat la priză, această funcție optimizează autonomia (cu o convergență mai rapidă a punctului de temperatură stabilit pentru momentul plecării) și permite bateriei să atingă mai repede temperatura optimă de funcționare.

Printre alte dotări se oferă: uși laterale glisante hands-free, acces hands-free și pornire, head-up display, sistem Grip Control, asistent la pornirea în pantă/rampă, sistem Visiopark, regulator/limitator de viteză, Involuntary Line Crossing Alert, Collision alert, frânare automată de urgență, Driver Attention Alert, comutare automată a fazei lungi, recunoaştere indicatoare rutiere cu recomandări, recunoașterea extinsă a indicatoarelor rutiere (stop, fără direcție), sistemul de monitorizare a unghiurilor moarte, MirrorScreen cu Apple CarPlay şi Android Auto, semnal audio pentru ca pietonii să sesizeze prezenţa maşinii (la viteze de sub 30 km/h), etc.

Pentru a-și susține clienții în tranziția energetică, marca Peugeot lansează o serie de servicii bazate pe trei piloni:

 • Easy-Charge sau cum să facilităm accesul la diferite soluții de încărcare pentru clienții noștri:
  • O ofertă de soluții de încărcare pentru casă și birou, printr-o gamă largă de echipamente (priză de mare putere, Wallbox, Smart Wallbox, …), o diagnoză pentru a evalua instalația electrică necesară și cea mai bună soluție de încărcare, precum și procesul de instalare finală,
  • O ofertă publică de reîncărcare prin intermediul Free2Move Services, inclusiv un card de reîncărcare care oferă acces la o rețea de peste 150.000 de terminale din Europa: preselecția terminalelor în funcție de distanță, viteză de încărcare și prețul reîncărcării. Sistemul de navigație conectat ghidează utilizatorul către terminalul ales.
 • Easy-Move sau cum să asigurăm mobilitatea clienților în toate noștri în toate circumstanțele:
  • Planificator de călătorii, un instrument pentru planificarea și organizarea călătoriilor lungi prin intermediul aplicației Free2Move Services; oferind cele mai bune rute, ținând cont de autonomia rămasă și de locația punctelor de încărcare de pe traseu.
  • Mobility Pass, mobilitate extinsă și garantată, datorită unui tarif fix inclus în închiriere, care permite închirierea unui vehicul în orice moment, în funcție de nevoile clienților,
 • Easy-Care sau cum să ne liniștim clienții în faza de descoperire a mașinii și să-i lăsăm să se bucure de mașina lor în deplină relaxare:
  • Contracte de service și asistență rutieră adaptate, care pot fi incluse într-un singur pachet de finanțare, astfel încât să te poți bucura de vehiculul tău în deplină liniște,
  • Certificarea capacității de încărcare a bateriei, ce permite revânzarea mai ușoară a mașinii prin garantarea capacității bateriei autovehiculului.

Noul Peugeot e-Traveller va fi disponibil pe piaţă din a doua jumătate a lui 2020 şi va fi produs în Franţa.

Mai multe specificaţii tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata