(video) Primul electromobil Dacia se prezintă joi, 15 octombrie, alături de un concept Renault

(update 02.10.2020) În perioada 15-26 octombrie, în cadrul evenimentului online Renault EWays, grupul francez va prezenta mini SUV-ul electric Dacia Spring de serie, alături de un concept car care prefigurează un viitor crossover electric marca Renault, construit pe noua platformă modulară CMF-EV.

În contextul celor spuse, colegul nostru Dan Vardie, fondatorul concursului AUTOBEST, într-o intervenţie la postul Digi24 a declarat că modelul va avea o autonomie de 200-230 km în ciclu WLTP, va costa între 15-17 mii de euro (cu subvenţia din cadrul Programului Rabla Plus îi va costa pe clienţi într-un final sub 10.000 de euro), iar lansarea pe piaţă va avea loc abia în toamna anului 2021!

La fel, Dan Vardie a prognozat că noua Dacia Spring ar putea în scurt timp după lansare chiar să depăşească vânzările modelului Logan, fiind şi o ameninţare pentru Tesla!

Teaserul conceptului Renault

(update 15.07.2020) Designul exterior al primei Dacia electrică, deconspirat de imaginile de patentă

Aşa va arăta designul exterior al primului electromobil Dacia. Imaginile, care sunt parte din documentaţia de brevet pe care constructorul român l-a înregistrat de curând, au ajuns în posesia redacţiei ungare e-cars.hu.

Iată cum arată pentru comparaţie conceptul Dacia Spring:


(10.07.2020) Primul electromobil Dacia a fost văzut la teste la 40 km de hotarul cu Republica Moldova

Primul electromobil Dacia a fost deja scos la teste. Câteva prototipuri au putut fi observate în mai multe oraşe din România, având numere de probe de Argeş, judeţul în care e localizată uzina din Mioveni, inclusiv în parcarea unui mall din Brăila. Oraşul de pe malul Dunării se află la mai puţin de 40 de km de Giurgiuleşti, localitatea din extremul sud al Republicii Moldova.

Din câte putem observa, primul electromobil Dacia nu este un autovehicul complet nou, ceea ce rezultă că este gata de mult timp, în prezent efectuându-se doar careva ajustări. Maşina este construită pe baza lui Renault City K-ZE, dacă nu este chiar identică, deşi se va deosebi prin logouri, volan, sistem multimedia şi alte dotări tipice maşinilor mărcii româneşti.

Potrivit informaţiilor oficiale, modelul de serie standard cu siglă Dacia va avea o autonomie ce va depăşi cifra de 200 de km în ciclu WLTP. Pe piaţă va ajunge din 2021, deci deja peste câteva luni.

https://autoblog.md/video-geneva-2020-autoblog-md-despre-conceptul-primului-model-electric-dacia/

Cmentariile sunt închise