in ,

LoveLove LOLLOL

(foto) Designul exterior al primei Dacia electrică, deconspirat de imaginile de patentă

(update 15.07.2020) Aşa va arăta designul exterior al primului electromobil Dacia. Imaginile, care sunt parte din documentaţia de brevet pe care constructorul român l-a înregistrat de curând, au ajuns în posesia redacţiei ungare e-cars.hu.

Iată cum arată pentru comparaţie conceptul Dacia Spring:


(10.07.2020) Primul electromobil Dacia a fost văzut la teste la 40 km de hotarul cu Republica Moldova

Primul electromobil Dacia a fost deja scos la teste. Câteva prototipuri au putut fi observate în mai multe oraşe din România, având numere de probe de Argeş, judeţul în care e localizată uzina din Mioveni, inclusiv în parcarea unui mall din Brăila. Oraşul de pe malul Dunării se află la mai puţin de 40 de km de Giurgiuleşti, localitatea din extremul sud al Republicii Moldova.

Din câte putem observa, primul electromobil Dacia nu este un autovehicul complet nou, ceea ce rezultă că este gata de mult timp, în prezent efectuându-se doar careva ajustări. Maşina este construită pe baza lui Renault City K-ZE, dacă nu este chiar identică, deşi se va deosebi prin logouri, volan, sistem multimedia şi alte dotări tipice maşinilor mărcii româneşti.

Potrivit informaţiilor oficiale, modelul de serie standard cu siglă Dacia va avea o autonomie ce va depăşi cifra de 200 de km în ciclu WLTP. Pe piaţă va ajunge din 2021, deci deja peste câteva luni.

Iti place articolul?