(foto) Restomod-ul anului: Jaguar XJC by Carlex Design

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Carlex Jewel – astfel se va numi noul brand sub aripa căruia va exista noua linie de proiecte a atelierului polonez Carlex Design, caracterizat printr-o referire clară la clasicele auto. Laitmotivul lor va fi cu siguranță interioare unice: culori vintage clasice, piele de cea mai bună calitate, învechită manual și absolut niciun plastic în interior – doar piele, lemn, metal și câteva pietre prețioase.

Carlex Jewel colaborează cu o echipă de experți selectați după mai bine de 15 ani de realizări provocatoare, timp în care au avut șansa de a-și stăpâni abilitățile. Doar câteva mașini Carlex Jewel vor fi realizate în fiecare an, una dintre ele fiind Carlex XJC, bazată pe corpul iconicului Jaguar Coupe.

Lucrările asupra primelor trei mașini au demarat deja, iar până la Revelion două dintre ele vor fi disponibile spre vânzare.

Ce mașină simbolizează această fiară unică – jaguarul? Este, evident, iconicul Jaguar XJ, creat de William Lyons, un follower al marelui 240/340. A fost cu siguranță o mare provocare de modificat predecesorul perfect al mașinii – esența eleganței și prestigiului – însă în 1968 a fost prezentat automobilul care a rămas practic neschimbat timp de aproape 25 de ani – 11 ani sub forma Mk I și Mk II, iar următorii 13 după o ușoară transformare cu ajutorul Pininfarina. Era vorba în continuare despre aceeași siluetă frumoasă și zveltă.

Versiunea încoronată a mașinii a fost XJC – XJ Coupé, fabricat doar ca Mk II din 1975 până în 1978 într-un număr de aproape 10.500 de vehicule. O adevărată panteră neagră printre Jaguar-uri, realizată doar la Coventry cu geamănul său Daimler. Este elegant, rapid și absolut remarcabil și a fost întotdeauna vitrina mărcii și obiectul dorinței șoferilor, dispuși să stea la volan, mai degrabă decât pe bancheta din spate.

XJ Coupé 2.0 – va avea același caracter, dar cu cele mai recente tehnologii la bord: un V8 cu 400 CP, o nouă cutie de viteze, frâne, jante și suspensie. Cele mai bune gene ale familiei Jaguar. Fibra de carbon va face caroseria mai uşoară, iar o cuşcă de protecţie în habitaclu oferă o durabilitate mai mare. Nuanța British Racing Green completează perfect stilul și aspectul unic al mașinii.

Ce lipsește? Plastic și repetabilitatea majorității mașinilor contemporane. Acesta va fi un Jag excepțional, unul pe care toată lumea și-ar dori să-l aibă în garaj!

Cei de la Carlex Design au promis că ne vor expedia fotografii suplimentare când prima maşină va fi gata în realitate.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata