(foto) Se vinde scump un pickup Toyota Hilux care a participat în raliul Dakar

O ofertă interesantă a apărut pe un portal specializat în vânzări de maşini pentru motorsport şi piese pentru acestea: o Toyota Hilux care a participat la raliul Dakar, fiind condusă de pilotul lituanian Antanas Juknevičius.

Pickup-ul este evaluat la 210.000 de euro şi dacă se va reuşi vânzarea acestuia, cu banii încasaţi pilotul planifică în acest fel să-şi finanţeze achiziția unei noi mașini pentru ediţia din 2022 a maratonului.

Pickup-ul de curse este certificat conform clasei FIA T1. Este propulsat de un V8 natural aspirat de 5.0 litri de pe Lexus IS F, care dezvoltă 340 CP şi 560 Nm de cuplu. Are evident tracţiune integrală, o cutie de viteze secvențială Sadev în şase trepte şi o unitate de control electronic a motorului dezvoltată de Cosworth.

Suspensia dispune de amortizoare Reiger care asigură o cursă a suspensiei de 280 mm, iar mecanismele de frânare sunt marca AP cu șase pistoane în etriere. În plus, off-roader-ul a fost echipat cu diferențiale alternative și panouri de caroserie din fibră de carbon.

Pachetul include, de asemenea, un rezervor de combustibil de 500 de litri, două calculatoare de raliu și un kit de piese de schimb, printre altele.

Mașina se află în prezent în oraşul Vilnius. Se menţionează că Hiluxul este într-o formă bună şi gata pentru curse. La ediţia raliului din 2020 s-a reușit să se ocupe cu el locul 20 în clasamentul general, iar la ediţia din acest an locul 23.

Cmentariile sunt închise