(foto) Se vinde un nou Mercedes-Maybach blindat în caroserie X222. Iată cât te poate costa

Cel mai scump Mercedes-Benz Maybach S-Class din Rusia, în caroserie X222, a fost scos la vânzare. Este vorba despre un Mercedes-Maybach S 650 cu motor V12 (530 CP/830 Nm), dar nu unul simplu, ci în variantă Guard, protejat de armuri de cea mai înaltă categorie – VR10!

Pentru exemplarul nou, mai scump decât el putând fi o limuzină Pullman Guard, se cer 57.000.000 de ruble (aproximativ 650.000 de euro).

În imagini este un model facelift din 2018 cu un interior tapiţat cu piele neagră. Pe odometru are doar 76 de kilometri parcurşi. Noua mașină, potrivit vânzătorului, îl așteaptă pe viitorul proprietar într-o parcare acoperită. 

Mențiunea “rog să nu fiu deranjat de showroom-uri sau samsari” sugerează că vehiculul nu aparţine vreunui dealer oficial, ci este într-o proprietate privată. De notat aici că asemenea maşini se fac doar în bază de comenzi individuale şi producătorul singur decide dacă se merită sau nu să i-o dea clientului, doar după ce îi analizează istoricul.

Nivelul VR10 este nivelul maxim de protecție pentru autovehiculele civile, stradale. Doar maşini şi echipamente militare pot fi mai serioase la acest capitol. Astfel spus, acest sedan de lux trebuie să reziste, de exemplu, la trei focuri dintr-o armă cu lunetă Dragunov (gloanţe de calibru 7.62 mm cu miez din oţel).

Armurile au crescut în mod evident şi greutatea maşinii cu o lungime de aproape 5.5 metri – aproximativ 4.5 tone. Acoperișul, podeaua și părțile laterale îndeplinesc criteriile standardului ERV 2010, ceea ce înseamnă că rezistă şi la explozii.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-cea-mai-scumpa-masina-din-toata-rusia-se-vinde-acum-un-rar-maybach-62-landaulet/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/