(foto/video) Showcar-ul electric Project MAYBACH a fost pregătit pentru off-road în colaborare cu regretatul Virgil Abloh

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Anunţat fiind aproape de mijlocul lunii octombrie şi urmând dorințele familiei lui Virgil Abloh, designerul creativ şi artistic al brandului Louis Vuitton care s-a stins din viaţă acum câteva zile, Mercedes-Benz este onorat să dezvăluie Project MAYBACH: un al doilea showcar făcut în colaborare cu americanul de 41 de ani, conceput pentru a inspira următoarea generație și pentru a pune mereu la îndoială status quo-ul.

Maşina neobişnuită din punct de vedere vizual este expusă public între 1-2 decembrie la muzeul de artă Rubell din Miami, SUA.

Un design diferit de orice a fost dezvoltat de Mercedes-Benz, fiecare element al Project MAYBACH a fost construit de la zero. Abloh, în colaborare cu Gorden Wagener, a interpretat identitatea de lux a Mercedes-Maybach cu un nou limbaj de design și a depășit granițele funcției, stilului și creativității colaborative. Cu inspiraţie din outdoor și recontextualizând un brand tradițional urban într-un mediu distinct de off-road, acest coupe off-road cu două locuri, electric şi cu o baterie, combină proporțiile uriașe ale unui Gran Turismo, roți mari de teren și atașamente distinctive.

Cheia atât pentru Abloh, cât și pentru Wagener a fost o viziune responsabilă asupra designului viitor. Libertatea creativă completă – fără cerințele de producție – a permis echipelor să conceptualizeze cum ar putea arăta viitorul călătoriilor electrice. Sub suprafața transparentă a capotei, de exemplu, sunt montate nişte panouri fotovoltaice care măresc autonomia imaginară a lui Project MAYBACH.

Printre altele se pot remarca bare de protecţie cu elemente ranforsate, arcuri impunătoare ale roţilor, anvelope off-road, o cuşcă de protecţie cu portbagaj integrat deasupra întregului acoperiş panoramic, corpuri de iluminat suplimentare, un interior cu tapiţerie practică, alături de mai multe alte unelte şi spaţii de depozitare.

Fără teamă să stârnească conversații datorită designului provocator, acest showcar transmite pasiunea lui Abloh de a contesta status quo-ul și de a rescrie regulamentul de design aspirațional. Natura X-Factor rezultă nu numai din dimensiunea sa uluitoare – lungime de aproape șase metri – și caracteristici, ci mai ales din contrastele sale unice; mai ales prin modul în care elementele de design autentice Mercedes-Maybach sunt combinate armonios cu un nou motiv de design Outdoor Adventure.

Puterea muncii lui Abloh nu provine doar din designul produsului, ci și din conversațiile exploratorii pe care le-a aprins munca lui. În timp ce Project MAYBACH a fost inspirat de modul în care s-ar putea explora natura într-un context unic de lux cu Maybach, echipele Mercedes-Benz îi mulțumesc lui Virgil Abloh pentru inspirația de a explora în fiecare zi puterea dialogului inter-industrial pentru a-și imagina un viitor mai bun.

Ţinem să precizăm că statutul acestui automobil este de showcar, nu de concept care să prefigureze vreun eventual model de serie.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata