(foto) Știai asta? Genesis G90 are cel mai mare panou de caroserie utilizat în producția de automobile de masă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pentru nava amiral G90, Genesis și-a redefinit identitatea de design Athletic Elegance pentru a crea o interpretare unică și convingătoare a ceea ce se numește sedan de lux. Combinând noile tehnologii cu măiestria tradițională, G90 întruchipează abordarea distinctă coreeană a mărcii față de designul inovator.

Una dintre cele mai remarcabile trăsături de design este așa-numita Clamshell Bonnet, care este tipică abordării îndrăznețe care a făcut ca Genesis G90 să câștige o serie de premii de design râvnite, inclusiv Red Dot for Product Design și iF Design, ambele obținute în 2023, dar și GOOD DESIGN în 2019.

Clamshell Bonnet de pe noul G90 reprezintă cel mai mare panou de caroserie din producția globală de vehicule în prezent. Panoul din aluminiu are o dimensiune totală de 2.6 m2 și integrează perfect capota, dar și o parte a aripilor frontale, fiind eliminate astfel golurile tradiționale dintre panouri pentru a crea o estetică elegantă și simplificată.

„Toate modelele Genesis se bazează pe filozofia de design Athletic Elegance. Cu toate acestea, raportul dintre cele două elemente de „atletic” și „eleganță” este ușor diferit în funcție de model. Cu G90, am vrut să subliniez simțul tineresc și elementele de design delicate în stilul vehiculului. Clamshell Bonnet încapsulează perfect acest lucru; o caracteristică de design auto atemporală aplicată cu o abordare nouă și îndrăzneață pentru a crea ceva unic, dar elegant.”

Jin Kim, Senior Researcher la Genesis Design Team

Încorporarea unui panou de această dimensiune, care, prin comparație, este mai mare decât o ramă standard de ușă de cameră și reprezintă ca suprafață echivalentul a 45 de foi de hârtie A4 (sau 450 de note lipicioase), a fost posibilă datorită experienței Genesis în presarea panourilor de caroserie și tivire cu role, precum și investițiilor semnificative în tehnologia de turnare și formare.

O inginerie și producție atentă au permis companiei să perfecționeze producția acestui panou de caroserie unic, deși nu a fost lipsit de provocări. În procesul de dezvoltare, inginerii au descoperit că dimensiunile sale se pot modifica după uscarea în cuptor, după vopsire. Temperaturile ridicate necesare pentru a colora corect capota ar putea cauza o deformare termică, lăsând un gol la despărțirea capotă-ușă pe fiecare parte.

Pentru a contracara acest lucru, balamalele au fost ranforsate folosindu-se niște mărgele remodelate, ”depozite” de metal care se auto corectează pentru a asigura toleranța dimensională în timpul producției. A mai fost aplicată o șină exterioară a capotei în formă de „C” și conectată cu mărgele de etanșare din mastic pentru a îmbunătăți rigiditatea structurală, rezultând un decalaj semnificativ redus, creând finisajul la nivel dorit.

„Într-o lume a sedanurilor neinspirate, designul lui G90 resetează standardele. Genesis Design a creat cea mai atractivă ținută oferindu-i proporțiile unui Gran Turismo elegant și atletic. Este completată de diferențieri tehnologici, cum ar fi capota din aluminiu și cele mai subțiri faruri cvadruple cu tehnologia Micro Lens Array.”

Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer

Cmentariile sunt închise