in ,

(foto) Premieră: Toyota introduce modelul C-HR GR SPORT

Odată cu introducerea unui nou model GR SPORT și a noilor opțiuni de culoare și trim pentru nivelul de echipare C-HIC, gama europeană a lui C-HR, pregătită pentru anul 2021, aduce rafinament, exclusivitate și un prestigiu mai mare limbajului de design izbitor.

Totodată, întreaga linie de modele C-HR pregătite pentru anul 2021 vor fi echipate cu o versiune actualizată a suitei Toyota Safety Sense, care încorporează o serie de noi caracteristici de siguranță activă, făcând C-HR la fel de sigur pe cât de antrenant este de condus.

Caracteristici cheie:

  • O Toyota C-HR GR SPORT se va deosebi la exterior prin: emblemă şi blocuri optice cu fundal negru, inserţii în negru lucios pe partea inferioară a bumper-ului frontal şi în jurul proiectoarelor anti ceaţă, o grilă cu finisaj dark chrome şi un nou, mai agresiv stilat spoiler frontal. Pe lateral are la fel câteva inserţii negre lucioase pe portiere, iar în spate din nou o emblemă cu fundal negru, inserţii negre lucioase în jurul reflectorizantelor, o garnitură personalizată pe bara de protecţie şi un logo GR SPORT.
  • În total sunt disponibile nouă opţiuni exclusive de culori bi-ton pentru caroserie, inclusiv noua schemă, unică pentru acest model – Dynamic Grey + acoperiş negru.
  • La bord, C-HR GR SPORT dispune de un nou finisaj Cool Silver și o tapiţerie combinată din piele cu Alcantara, ori una complet textilă, la alegere, ambele cu o serie de cusături roşii şi gri. Alte elemente personalizate includ un volan acoperit cu piele perforată, accente cu cusături roşii pe volan şi pentru manșonul levierului cutiei de viteze, inserţii pe pragurile interioare ale uşilor, siglă GR SPORT, un buton GR de oprire-pornire a motorului și o animație specifică GR pe monitorul din spatele volanului (la pornire).
  • Specificațiile complete ale echipării GR SPORT includ, de asemenea: geamuri fumurii, sistem de acces inteligent, faruri cu proiectoare LED pentru faza lungă și oglinzi retractabile automat, în timp ce o pereche de scaune frontale reglabile electric şi încălzite, dar şi un sistem audio JBL, se numără printre opţiuni.
  • Anvelopele personalizate Continental Premium Contact 6 (225/45) cu jante exclusive de 19 inci, sistemul de suspensie și direcţia reglată au fost concepute pentru a îmbunătăți în mod perceptibil comportamentul dinamic al maşinii, păstrând în acelaşi timp nivelul de confort.

Aducând mai multă exclusivitate și eleganță, modelele C-HR C-HIC 2021 fi introduse cu patru noi combinații de culori exterioare bi-ton, inclusiv o nouă nuanţă Oxide Bronze. Sunt disponibile, de asemenea, noi jante din aliaj de 18 inci cu zece spiţe și, la bord, tapițerie din piele în două tonuri Orchid/Black, scaune față acționate electric și un capitonaj gri.

Totodată, suita Toyota Safety Sense a fost completată cu mai multe funcţii noi pentru sistemul pre-coliziune (PCS). Acestea includ asistența de direcție de urgență (ESA) legată de asistența pietonală în timpul zilei și de asistentul de întoarcere în intersecţii (ITA). ITA oferă o avertizare și o frânare automată dacă șoferul virează la stânga sau la dreapta în fața unui vehicul care se apropie pe banda opusă sau a unui pieton care traversează drumul din direcția opusă după virare.

În plus, modelele C-HR pentru gama anului 2021 beneficiază în continuare de sistemul Lane Trace Assist (LTA), care ajută şoferii să se menţină pe drum și centrat în bandă și, dacă se consideră că există riscul abaterii vehiculului din banda de rulare, se vor face automat intervenții în direcţie pentru a corecta traiectoria.

Suportul suplimentar al conducătorului auto și sistemele de sporire a siguranței includ şi un Full Range Adaptive Cruise Control (ACC), combinat cu Road Sign Assist în cadrul Intelligent Adaptive Cruise Control, care permit adaptarea cu ușurință a vitezei de croazieră pentru a se potrivi cu viteza legală, așa cum este afişată pe indicatoarele rutiere scanate.

Vânzările noului C-HR GR SPORT vor începe din ianuarie 2021, în timp ce C-HR C-HIC va fi în showroom-uri începând din această lună, în funcție de piețe.

GALERIE FOTO: