(foto) Ultima suflare prin ultime ediţii speciale. Lexus GS părăseşte piaţa peste câteva săptămâni

Lexus anunţă oficial pensionarea modelului GS, după mai mulţi ani de la primul zvon! A patra generație a modelului va înceta să mai fie produsă în luna august a acestui an și cu acest anunţ se introduce ediţia specială Eternal Touring pentru piața japoneză.

Primul Lexus GS a debutat în 1993, iar sedanul actual de a patra generație a intrat pe piața mondială în 2012. Prima generaţie era dedicată pentru Statele Unite ale Americii, iar anume cu a patra a intrat şi în Europa, Japonia, Federaţia Rusă şi în multe alte ţări. Dar succesul, în ciuda amplei distribuții, nu a venit.

Piaţa europeană deja a părăsit-o pentru că s-a vândut în câte puţin peste 2.000 de unităţi pe an, iar cel mai de succes an de vânzări în SUA a fost 2015 – 23.117 maşini. Pentru comparaţie, în 2019 în SUA s-au luat doar 3.378 exemplare.

Concurentul pentru BMW Seria 5, Audi A6 şi Mercedes-Benz E-Class are un aspect clasic și profil nobil, noul limbaj de design introdus pe el pentru prima dată, motoare natural aspirate puternice și fiabile V6 și V8, recenzii favorabile în presa auto, însă toate acestea nu l-au făcut să fie dorit din păcate. Însă, o cauză a vânzărilor slabe ar fi şi aglomeraţia de concurenţi “interni”: mulţi oameni preferau să-şi ia în loc un IS mai compact sau un ES care este şi mai confortabil.

Pentru piaţa internă s-a pregătit o ediţie de adio a modelului GS, numită Eternal Touring (în traducere “călătorie veșnică” sau “ultima cale”). Printre caracteristici se numără o grilă de radiator neagră, carcase negre ale oglinzilor retrovizoare, un spoiler negru pe hayon, jante cu design unic de 19 inci, etriere de frână portocalii (pe versiunile GS 450h şi GS 350 cu tracţiune spate).

Habitaclul conţine o schemă de culori negru-roşu şi este decorat cu inserţii din piele şi Alcantara. Suplimentar, pe planşa de bord şi tunelul central se pot găsi inserţii din fibră de carbon. Versiunea Eternal Touring este oferită la alegere cu toate motorizările disponibile, inclusiv hibride.

Practic paralel, sedanul Lexus GS Black Line Special Edition a fost prezentat pentru piața americană, deşi compania nu spune că ar fi vreo ediţie de adio, deși în multe feluri repetă echiparea Eternal Touring.

Maşina reprezintă un GS 350 F Sport, completat cu accente negre pe grila radiatorului, oglinzile laterale și spoilerul de pe capacul portbagajului, precum și cu jante din aliaj de culoare închisă și etriere de frână portocalii. Designul habitaclului este realizat aproape la fel ca şi în modelul de specificaţie japoneză.

În Japonia și Statele Unite, noile variante de model vor fi disponibile la începutul verii. Prețurile pentru Lexus GS Black Line nu au fost încă anunțate, dar în total vor fi disponibile doar 200 de exemplare şi clienţii vor mai primi un set de bagaje exclusive de la Zero Halliburton.

Dar Lexus GS Eternal Touring costă minim 7.1 milioane de yeni (circa 61.300 de euro), în timp ce preţul celui mai scump model – GS 450h Eternal Touring – porneşte de la 9 milioane de yeni (circa 77.700 de euro).

Lexus GS nu va avea un urmaş direct. Într-o mare măsură, locul îi va fi ocupat de noua generaţie ES.

(video) Toyota anunţă un nou plan complex de electrificare, dar şi lansarea platformei e-TNGA

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/