(foto) Ultimul Bugatti Centodieci a fost livrat proprietarului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cel de-al zecelea și ultimul Centodieci, un omagiu modern adus legendarei mașini super sport EB110, este acum alături de proprietar, punând capăt unui capitol semnificativ din era modernă a construcției de caroserii de către Bugatti.

Toate maşinile au fost pregătite timp de jumătate de an, iar şansele ca să vezi unul pe drumurile publice sunt extrem de mici!

Ultimul dintre cele 10 unități construite manual are un exterior vopsit predominant în Quartz White, cu un finisaj Black Carbon pe partea inferioară a corpului și grile negre mate. Etrierele de frână în Light Blue Sport, acelaşi fiind pentru logoul de pe aripa posterioară din carbon negru, stabilesc o legătură profundă cu EB110, reimaginând celebra nuanță de Blue Bugatti în care a fost introdusă și produsă mașina.

Interiorul celui de-al zecelea Centodieci are, de asemenea, un finisaj din piele Light Blue Sport. Scaunele, căptușeala plafonului, panourile ușilor, consola centrală și covorașele sunt realizate cu matlasare sub forma unui pătrat, într-o formă personalizată care se potrivește unei mașini super sport moderne.

Are în centrul său emblematicul motor Bugatti de 8.0 litri, care produce 1.600 CP, asigurând că Centodieci accelerează de la 0 la 100 km/h în 2.4 secunde. Viteza maximă îi este limitată electronic la 380 km/h. Inginerii de șasiu și suspensii au lucrat intens pentru a perfecționa capacitățile de manevrabilitate ale mașinii, pentru a produce şi oferi o experiență de condus unică.

Acum atelierul Bugatti din Molsheim se va concentra pe asamblarea modelelor Chiron rămase, mai puţin de 100, urmate de tirajul limitat de 99 de exemplare W16 Mistral şi 40 de exemplare Bolide.

Amintim că întreaga serie de producție limitată a fost atât de căutată de clienți încât s-a epuizat înainte ca Centodieci să fie dezvăluit oficial. Preţul automobilului super sport este de 8.000.000 de euro, însă fără taxe şi opţiuni.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/12/bugatti-centodieci-specs.pdf”]

Cmentariile sunt închise