(foto) Ultimul Jaguar F-TYPE rămâne acasă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ultimul automobil sport Jaguar F-TYPE fabricat la uzina de producție a mărcii din Castle Bromwich se va alătura colecției Heritage. Se întâmplă la 50 de ani distanță de când ultimul E-type a ieșit de pe linia de producție.

Ultimul Jaguar F-TYPE este un V8 decapotabil de 5.0 litri în culoarea Giola Green cu acoperiș negru și interior din piele Tan Windsor. Configurația este similară cu cea a ultimului E-type Seria III decapotabil cu motor V12 de 5.3 litri construit în 1974 și înmatriculat sub numărul HDU 555N.

Ultimul automobil sport Jaguar F-TYPE fabricat la uzina de producție a mărcii din Castle Bromwich se va alătura colecției Heritage.

Acest F-TYPE special va fi predat custozilor istoriei Jaguar – Jaguar Daimler Heritage Trust (JDHT). Acesta se va alătura predecesorului său E-type în colecția oficială Jaguar Heritage și va lua parte la o serie de evenimente și activități speciale în acest an.

Atât F-TYPE, cât și E-type au marcat sfârșitul producției lor aproape în aceeași zi și în pragul unei noi și interesante ere. La fel cum ultimul E-type din 1974 a anunțat nașterea radicalului Jaguar XJ-S, ultimul F-TYPE a fost produs în timp ce Jaguar pregătește o transformare și mai îndrăzneață. Această transformare condusă de un GT electric cu patru uși care promite să nu fie o copie a nimicului atunci când va fi dezvăluit în 2025.

„Viziunea singulară a fondatorului Jaguar, Sir William Lyons, a fost aceea de a fi mereu orientat spre viitor, relevant și original. Acesta a fost fundamentul Jaguar de-a lungul a aproape un secol de evoluție a luxului britanic contemporan. Astăzi, în timp ce sărbătorim F-TYPE și cei 75 de ani de istorie a automobilelor sport inovatoare Jaguar, așteptăm cu nerăbdare și începutul unei noi ere. Vom reimagina și înălța brandul Jaguar, care se va concentra pe creșterea intimității și implicării clienților, susținută de scopul nostru de a inspira ca nimeni altul.”

RAWDON GLOVER,
DIRECTOR GENERAL JAGUAR

Vezi și: În atenţia fanilor Jaguar! Noul F-TYPE ZP Edition este ultima maşină sport a mărcii cu motor cu ardere internă

F-TYPE a fost lansat pentru prima dată ca decapotabilă în 2013

A fost prima mașină sport cu două locuri de la Jaguar în aproape 40 de ani. Modelul a fost aclamat de toată lumea și a fost desemnat World Car Design of the Year 2013. Coupeul și-a făcut debutul în anul următor.

Au fost produse 87.731 de exemplare F-TYPE și va continua să fie disponibil prin stocuri până la începutul anului 2025.

Înregistrările JDHT arată că Jaguar a produs 72.528 de E-Type, încheind cu o serie specială de 50 de mașini. Toate, cu excepția uneia, au fost vopsite în negru. Penultima a fost vopsită în culoarea British Racing Green și a fost furnizată unui colecționar privat Jaguar.

Ambele mașini vor locui în JDHT de la Gaydon, alături de ultima serie XE, XF și XF Sportbrake, care, de asemenea, și-au încheiat producția recent.

Vezi și: (foto) Jaguar F-PACE este eliminat din gamă prin două ediții limitate de adio

Cmentariile sunt închise