(foto) Un canadian a construit timp de 12 ani o replică a Ferrari Enzo cu motoare de avioane

Un locuitor al Canadei, Ryan McQueen, şi-a construit în garajul său o replică a supercarului Ferrari Enzo şi a dotat-o cu nişte motoare de avioane produse de Rolls-Royce. Pentru a creat acest jet-car, numit Insanity (Nebunie), bărbatului i-au trebuit 12 ani şi 90.000 de dolari.

Insanity Jet car Ryan McQueen_01

McQueen s-a gândit la proiect încă în anul 2004, atunci când a participat la o cursă cu astfel de maşinării. Pe atunci avea un Chevrolet Corvette, l-a vândut şi cu banii primiţi a cumpărat de la o licitaţie două motoare cu reacţie.

McQueen a mai spus pentru presă că atunci când a iniţiat toată treaba, el nu era priceput în inginerie, ba mai mult, nu ştia nici cum se foloseşte un aparat de sudat. Caroseria în stil Enzo a fost creată timp de 2 ani, iar alţi 5 ani au fost necesari pentru a pregăti construcţia metalică.

“Nebunia” cântăreşte 1.723 de kilograme şi poate accelera până la 650 de km/h. Consumul de combustibil, special pentru avioane, este de 400 de litri timp de 2 minute!

Maşina participă la toate competiţiile posibile şi nu a mers niciodată pe drumurile publice. McQueen o transportă mereu într-un camion.

Sursa: CBS News
Sursă imagini: facebook.com/ryan.mcqueen.568

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/