(foto) Un Ferrari 296 GTB a fost observat în Chișinău

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un nou supercar pe drumurile moldovenești. În orașul Chișinău, în parcarea unui centru comercial, a fost observat un Ferrari 296 GTB. Este un model venit în premieră în Republica Moldova!

Dar cel mai interesant îi este setul de plăcuțe pe care îl poartă, un semn că le-ar putea schimba pe unele naționale permanente. Ausfuhrkennzeichen (plăcuțele de export germane) sunt utilizate de regulă doar pentru exportul vehiculelor în străinătate.

Cifrele de pe banda roșie arată data de expirare a plăcuței, indicând perioada pentru care sunt plătite asigurarea și impozitul. După această dată, vehiculul trebuie să fi părăsit Germania și este automat radiat din sistemul german de înmatriculare a vehiculelor.

Specificații cheie

Amintim că modelul Ferrari 296 GTB a fost prezentat în vara lui 2021 și în curând urmează să aibă un succesor. Denumirea îi provine de la volumul motorului de 2.992 cm3 + cei 6 cilindri + prescurtarea Gran Turismo Berlinetta. Noutatea este al doilea plug-in hybrid din gama actuală după SF90 Stradale.

Dispune de primul motor cu şase cilindri instalat pe o mașină stradală marca Ferrari. Este un nou V6 cu 663 CP făcut de la zero, cu două turbocompresoare poziţionate în V-ul cu unghi de 120 de grade. Benzinarul este asistat de un electromotor (167 CP). Cumulativ generează 830 CP şi 740 Nm.

Propulsorul este cuplat la o cutie de viteze F1 DCT cu opt trepte, prin care trimite puterea spre roţile posterioare. Poate realiza 0-100 km/h în 2.9 secunde, 0-200 km/h în 7.3 secunde și atinge o viteză maximă de peste 330 km/h.

Fiind un plug-in hybrid, asta înseamnă că din sistemul de propulsie mai face parte o baterie litiu-ion cu o capacitate de 7.45 kWh. Aceasta poate asigura o autonomie electrică de până la 25 km/h, mod în care viteza maximă e limitată la 135 km/h.

La momentul prezentării, preţul de start declarat în Italia era de 269.000 de euro, fără taxe. Ținem să mai amintim că în Moldova, pentru autovehiculele plug-in hybrid, cota accizului la vămuire se micșorează cu 50%😉

Sursa foto: @mpiremd

Cmentariile sunt închise