Fuga până în Moldova. Un bărbat nu a reuşit să ascundă un Mercedes-Benz V-Class în ţara noastră

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aseară, poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un Mercedes-Benz V-Klasse produs în 2016, care figura în bazele de date ca fiind căutat în Belgia pentru confiscare. Acesta era condus de un ieşean de 42 de ani, care s-a prezentat în vamă pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Belgia doar cu o zi mai devreme!

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul în valoare de 136.478 RON a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Puţin mai devreme, deja în vama Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei un bărbat cu cetățenie română, în vârstă de 43 de ani, care conducea o Skoda Octavia din 2017.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, s-au făcut verificări suplimentare şi s-a descoperit că figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale, semnalare introdusă de autoritățile din Franța încă în anul 2020.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în acelaşi an de la o persoană al cărei nume nu și-l mai amintește și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul în valoare de 50.000 RON a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Cmentariile sunt închise