(foto) Un nou segment se doreşte a fi cucerit? VW vine la Geneva cu noul concept I.D. BUGGY

Volkswagen a decis să aducă înapoi la viaţă o legendă! La începutul lunii martie, compania din Wolfsburg va dezvălui prima versiune complet electrică a unui nou buggy.

Preluând caracteristici de la popularele vehicule folosite pentru recreare pe plaje sau pe nisipurile unui deşert din anii 60-70, conceptul noului vehicul este construit pe baza noii platforme MEB concepută pentru electromobile, dorind astfel să se demonstreze cât de multilaterală este noua arhitectură.

Conceptul unui buggy complet electric se bazează pe predecesorii istorici care şi-au găsit casa lor în California. Pe atunci, șasiul modelului Beetle a servit drept bază, însă acum MEB se dovedește a fi la fel de flexibil. Dedicat stilului original, această reinterpretare propriu-zisă a unui buggy nu are un acoperiș fix sau uși convenționale, în timp ce roțile libere echipate cu anvelope pentru off-road și pragurile laterale deschise domină aspectul general.

“Un buggy e mai mult decât o mașină. Reprezintă o vitalitate și o energie pe patru roți. Aceste atribute sunt încorporate de noul I.D. BUGGY, care demonstrează modul în o modernă, interpretare non-retro a clasicului, poate arăta, și, mai mult decât orice altceva, legătura emoțională pe care mobilitatea electrică o poate crea”, afirmă Klaus Bischoff, designer șef la Volkswagen.

Vezi şi: (foto) Un power bank pentru electromobile. Staţia de încărcare rapidă pe care o pregăteşte VW Group Components

Noul vehicul conceptual arată că această platformă complet electric poate fi folosită pentru mai multe tipuri de vehicule, nu doar pentru cele produse în serie la scară largă. Ca șasiul lui Beetle de odinioară, MEB are potențialul de a facilita dezvoltarea seriei de nișă cu volum redus.

Istoria vehiculelor de agrement și a tehnologiei Volkswagen este una lungă: de la maşinile Beetle decapotabile şi caroserii speciale produse de companii precum Hebmüller și Rometsch, până la designul lui Meyers Manx buggy, şasiul lui Beetle a deschis calea pentru creativitate şi uneori pentru soluţii exclusive de-a lungul deceniilor. La nivel global, aproximativ 250.000 de vehicule individuale au fost construite ca un one-off sau într-un tiraj foarte mic, până în anii 1980.

Vezi şi: (video) Primele detalii despre noul VW Neo: autonomie de până la 550 de km şi preţ de start similar unui Golf diesel

La începutul lunii decembrie a anului trecut au existat zvonuri că Volkswagen AG analizează posibilitatea de a lansa în serie încă un autovehicul – un buggy electric. În prezent, compania cercetează perspectivele modelului pe piață și examinează reacția consumatorilor pentru a afla dacă are rost să facă acest pas sau nu.

În context, amintim că în anul 2011, la Salonul Auto de la Frankfurt, VW a prezentat conceptul buggy up! Show-car-ul a fost construit pe platforma micuţului up!, i-a pus roţi cu jante de 18 inci, iar panourile interioare şi comenzile erau protejate de umiditate și nisip.

Cmentariile sunt închise