Freelander se întoarce ca brand! Jaguar Land Rover anunță colaborarea oficială cu Chery

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După cum am intuit anterior! NU mașinile viitoare JLR vor utiliza platforme chineze!

Pe baza relației lor de 12 ani și a unei întreprinderi mixte bine stabilite, JLR și Chery au semnat o scrisoare de intenție pentru a consolida oferta de produse CJLR pentru următoarea eră a electrificării în China.

Noul model de colaborare valorifică pe deplin punctele forte complementare ale ambelor părți. Chery deține o poziție de lider pe piața auto din China. JLR are o moștenire și o putere de design de neegalat. Astfel se creează perspective reciproc avantajoase pentru viitor.

Freelander Chery JLR
FOTO: avantiautomotive.co.uk

În cadrul noului acord de licență propus, întreprinderea comună CJLR va pivota pentru a produce un portofoliu avansat de vehicule electrice bazate pe arhitectura EV a Chery, exclusiv sub denumirea Freelander.

Marcând începutul unei noi etape strategice pentru CJLR, Freelander va deveni o marcă renăscută sub licență de la JLR, ca parte a unui nou sistem de creare a valorii, independent atât de portofoliul existent al Chery, cât și de mărcile JLR.

„Astăzi facem acest pas strategic important pentru JLR, un pas care subliniază angajamentul nostru continuu față de China și completează activitatea noastră existentă în China. Credem că lucrul împreună pentru a dezvolta noi modele de colaborare pentru cea mai mare piață de vehicule electrice din lume și cu cea mai rapidă creștere, combinat cu atractivitatea mărcii Freelander, promite un viitor foarte interesant pentru CJLR.”

Adrian Mardell, directorul general al JLR

„Chery și JLR forjează un model de colaborare inovator care întruchipează calea noastră de creștere pentru viitor. Combinația dintre tehnologia avansată a Chery EV și atractivitatea distinctivă a mărcii Freelander va oferi, fără îndoială, consumatorilor din China și din întreaga lume o experiență unică a vehiculelor electrice.”

Yin Tongyue, președintele Chery Group

Vezi și: Șeful Chery: Platformele noastre vor fi utilizate de viitoare modele Jaguar Land Rover

Marca Freelander a fost reprezentată anterior de un singur vehicul produs de la Land Rover în perioada anilor 1997-2015. Succesor a devenit Discovery Sport în 2016.

În forma renăscută a CJLR, marca Freelander va oferi o gamă de vehicule electrice mainstream. Acestea vor fi vândute inițial în China printr-o rețea distinctă, iar peste un timp vor fi destinate și exportului global!

Mașinile vor fi desenate în colaborare atât cu echipele de creație ale Chery, cât și cu cele ale JLR, pentru a crea o nouă poziționare pe piața NEV din China. Produsele vor fi construite la fabrica existentă a CJLR din Changshu.

Vezi și: Un nou anunţ de la Jaguar Land Rover. Grupul auto britanic se împarte în patru mărci diferite

Cmentariile sunt închise