(galerie foto) Cum arată circuitul de karting nou reparat din oraşul Grigoriopol

Organizatorii Campionatului Naţional de Karting au anunţat pregătirile pentru desfășurarea unei noi ediţii şi au menţionat un detaliu interesant: va avea loc pe circuitul nou reparat din oraşul Grigoriopol! Cum arată acum avem ocazia să vedem prin intermediul câtorva fotografii.

Circuitul din Grigoriopol a fost construit în anii 1989-1990 şi ulterior dat în exploatare. Şi iată că după 30 de ani s-a reuşit reparaţia sa practic capitală. S-a tăiat asfaltul vechi, s-au tăiat crăpăturile de sub asfalt, apoi s-a reparat. Au fost nivelate marginile și locurile cu problemele din trecut, după care a fost așternut stratul nou.

Printre altele: a fost lărgită linia dreaptă de după start la 9 m, unde va fi mutat startul; s-au tăiat o parte din copacii de pe marginea pistei și de pe baraj; au fost mutați pilonii de electricitate pentru a mari zonele de siguranță; s-au nivelat zonele de siguranță;

Reabilitarea circuitului sportiv a fost posibilă prin intermediul resurselor financiare alocate printr-un grant FIA și de către autoritățile locale din or. Grigoriopol. Federația de Automobilism din Republica Moldova a primit acces la granturile FIA pentru sport (FIA Sport Grants) după ce a devenit membru FIA în 6 decembrie 2019.

“Acesta a fost primul grant acordat F.A.R.M. de către FIA pentru Motorsport Development in Moldova.

Dar la Grigoriopol încă sunt planificate pentru anul viitor şi alte lucrări. Orașul va finanța mai departe instalarea vibratoarelor (exterior & interior kerbs) și îngrădirea circuitului”, a declarat pentru AutoBlog.MD Alexandru Răileanu, membru al Comisiei de Organizare a Campionatului Naţional de Karting.

Primele antrenamente vor începe după 27 septembrie. Ulterior, prima etapă a noii ediţii a Campionatului Naţional de Karting va avea loc în ziua de 3 octombrie.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/