(video) Geely şi Renault fuzionează în producția de motoare şi sisteme hibride! Lista primilor clienţi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Geely Holding Group (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto HK.0175) (denumită în mod colectiv mai sus „Geely”) și Renault Group au a semnat un acord-cadru neobligatoriu pentru a crea un nou lider global care să dezvolte, să producă și să furnizeze sisteme de propulsie hibride de cea mai bună calitate și motoare termice extrem de eficiente.

Conform acordului-cadru, Geely și Grupul Renault vor deține câte o cotă de 50% în noua companie, fiecare reprezentând venituri de 15 miliarde de euro la nivel global începând cu ziua întâi.

Noua companie va fi un furnizor global de sine stătător de soluții de propulsie, producând sisteme hibride de generație următoare și dezvoltând tehnologii fără emisii de carbon și cu emisii scăzute prin intermediul a cinci centre globale de cercetare și dezvoltare.

La momentul lansării, noua companie este de așteptat să furnizeze produse mai multor clienți industriali, inclusiv Renault, Dacia, Geely Auto, Volvo Cars, Lynk & Co, Proton, Nissan și Mitsubishi Motors Company. În viitor, parteneriatul ar putea oferi tehnologii de propulsie şi altor mărci auto terţe.

Noua companie este planificată să opereze 17 centre de producţie pe trei continente, angajând în total aproximativ 19.000 de oameni. Va avea o capacitate combinată de peste cinci milioane de motoare și transmisii cu combustie internă, hibride și plug-in hybrid pe an, fiind furnizate în peste 130 de țări și regiuni. Portofoliul de produse comun al noii companii și amprenta regională ar putea oferi soluții pentru 80% din piața globală de motoare cu combustie internă.

Vestea acestui acord a coincis cu Ziua Pieței de Capital a Grupului Renault la Paris, la care Grupul a prezentat o serie de inițiative pentru a-și accelera transformarea și și-a împărtășit perspectivele financiare pe termen mediu.

„Pe măsură ce Renault Group accelerează prin transformarea sa Renaulution pentru a capta valoare pe întregul lanț valoric al autovehiculelor, suntem încântați că am convenit planuri pentru un parteneriat ambițios cu Geely pentru a continua dezvoltarea tehnologiilor ICE și a motoarelor hibride, care vor rămâne o parte critică a lanțului de aprovizionare auto pentru deceniile următoare. Vom putea oferi cele mai bune sisteme de propulsie și soluții electrificate pentru mai multe mărci OEM din întreaga lume, eliberând potențialul pieței pentru această tehnologie cu emisii reduse.”

Luca de Meo, CEO Renault Group.

„Acordul de astăzi cu Renault Group va permite crearea unui lider global în tehnologii hibride pentru a oferi soluții avansate extrem de eficiente pentru producătorii de automobile din întreaga lume. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună cu Luca de Meo și echipa sa Renault pentru a face din acest parteneriat o realitate. Acest acord se bazează pe angajamentul nostru de a valorifica experienţa tehnologică și portofoliul de mărci ale grupului nostru pentru a continua călătoria noastră de pionierat în sustenabilitate și crearea de valoare care duce la excelența consumatorilor.”

Eric Li, Președintele Grupului Geely Holding

Noua companie va întâmpina parteneri și acționari atrași de oportunitatea de a contribui la ecosistemele cu emisii scăzute și zero, lidere din industrie, la nivel mondial. Se așteaptă ca acest acord-cadru să ducă la o combinare oficială în 2023. Se preconizează că mai multe detalii despre noua entitate vor fi anunțate în lunile următoare.

Amintim că Volvo Cars şi Geely au avut până acum o tânără companie producătoare de sisteme de propulsie.

Cmentariile sunt închise