HORSE, producătorul de motoare pentru Renault, a conceput un Range Extender inovativ

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La 1 iulie 2023 s-a marcat crearea efectivă a HORSE, o nouă companie lider în dezvoltarea, producția și furnizarea de sisteme de propulsie cu emisii reduse, inclusiv hibride, de generație următoare.

HORSE reunește know-how-ul și activele industriale ale Grupului Renault în domeniul grupurilor motopropulsoare hibride avansate. Cuprinde, din prima zi, opt fabrici de motoare și transmisii mecanice și trei centre de cercetare și dezvoltare.

HORSE are sediul central la Madrid, iar operațiuni desfășoară în șapte țări (Argentina, Brazilia, Chile, Portugalia, România, Spania și Türkiye).

Grupul Renault și Geely au semnat un acord de asociere pentru a împărți cheltuielile și investițiile, fiecare entitate deținând 50% din acțiuni. Iar la 2 martie 2023, în urma scrisorii de intenție semnate între Aramco, Geely și Grupul Renault, Aramco evaluează o investiție strategică în această nouă companie.

HORSE

HORSE lansează o nouă generație de sisteme de propulsie de tip Range Extender

Amintind ce este HORSE, aflați în cele ce urmează despre un produs nou anunțat, inovativ conform firmei. Și ceva ne spune că partenerul chinez a venit cu ideea de a-l concepe, dacă tot este popular așa ceva pe cea mai mare piață auto.

Grupul motopropulsor oferă o autonomie electrică de 200 km, însă cu un motor termic pe post de generator se adaugă încă 600 de km. Acest lucru oferă șoferilor posibilitatea de a călători pe distanțe lungi și accesul ușor în zonele cu restricții de emisii.

Se menționează că bateria de înaltă tensiune are aproximativ jumătate din capacitatea unui electromobil pur. Asta asigură atât economii semnificative de costuri și greutate, cât și o presiune redusă asupra lanțului critic de aprovizionare cu minerale.

Motorul funcționează ca o sursă de energie la bord pentru bateria vehiculului. Bateria este alimentată prin intermediul unui generator electric care produce 50 kW pentru autoturisme și 80 kW pentru vehicule comerciale ușoare. Acesta menține nivelul de încărcare al bateriei, care este utilizată pentru a alimenta motorul electric responsabil de mișcare.

Avantajul unui Range Extender este că motorul funcționează în mod constant într-o fereastră de funcționare de înaltă eficiență (interval de turații). Astfel se reduc la minimum consumul de combustibil și emisiile.

„O simplă privire asupra profilurilor de vânzări la nivel regional din întreaga lume indică necesitatea unei varietăți de soluții de generare a energiei electrice pentru a răspunde cerințelor individuale ale consumatorilor și nevoilor tehnice. Nu există o soluție universală, în schimb dezvoltăm hibrizi de ultimă generație, prelungitori de autonomie și soluții de alimentare cu energie sintetică și cu hidrogen.

Această nouă tehnologie Range Extender permite utilizatorilor să intre în zonele cu emisii reduse din jurul marilor orașe, conducând în modul pur EV. Cu toate acestea, atunci când încărcătura bateriei se epuizează și utilizatorul trebuie să parcurgă distanțe mai mari, Range Extender adaugă încă 600 km de autonomie, permițând deplasarea mai departe cu ușurință și eficiență maximă.”

Patrice Haettel, CEO HORSE
HORSE Range Extender

Cel mai bun sistem de propulsie din ambele lumi

Spre deosebire de PHEV-urile tradiționale, motorul cu combustie al unui range extender nu acționează niciodată direct roțile vehiculului. Atunci când starea de încărcare a bateriei este suficientă, motorul va fi oprit automat.

Bateria vehiculului poate fi, de asemenea, încărcată în mod similar cu cea a unui vehicul electric. Fie de la un terminal public, fie de la o priză casnică. Iar atunci când este utilizat cu combustibili cu emisii reduse de dioxid de carbon, acest lucru înseamnă că amprenta la sol a unui vehicul EREV este comparabilă cu cea a unui EV echivalent cu autonomie mare.

Tehnologia HORSE Range Extender a fost concepută pentru a funcționa pe orice arhitectură de vehicul existentă! Fie că este proiectată pentru vehicule electrice sau pentru motoare cu combustie tradiționale! Dimensiunea bateriei oferă o mai mare flexibilitate de ambalare, permițând o mai mare eficiență în designul vehiculelor.

Alte detalii și care mașini îl vor purta primele nu se anunță. Însă amintim că lista de clienți HORSE cuprinde mai multe companii cu renume precum: Renault, Dacia, Geely Auto, Volvo, Lynk & Co, Proton, Nissan, Mitsubishi, etc.

Vezi și: (video) Ineos Fusilier, electromobilul off-road cu generator la bord

Cmentariile sunt închise