Hyundai pregătește un concurent pentru Dacia Spring pe piața europeană

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Constructorul coreean de automobile Hyundai se află deja în teste avansate cu modelul Casper pentru Europa, unde-l va lansa cu propulsie electrică și va concura Dacia Spring pe același segment.

Hyundai Casper rosu

Hyundai este unul dintre producătorii cu cea mai variată gamă de vehicule de pe piață, de la mașini de clasă mică la camioane și autobuze.

În Coreea produce gama Casper cu motoare termice. Modelul are dimensiuni de 3.6 metri lungime, 1.6 metri lățime și 1.6 metri în înălțime.

Aspectul său de crossover cu o gardă majorată la sol și caroseria tip hatchback cu patru portiere plus hayon îl recomandă ca un vehicul ideal pentru orașele aglomerate, cu parcări de dimensiuni mici și gropi în carosabil.

Constructorul a lansat gama Casper în 2021 în Coreea. Este disponibil în trei niveluri de echipare cu prețuri cuprinse între 11.000 și 12.000 USD.

Motorizarea este asigurată de un propulsor de trei cilindri cu o capacitate de un litru, cu sau fără turbocompresor. Acesta dezvoltă între 75 și 98 CP și este cuplat la o cutie de viteze manuală cu cinci trepte și are tracțiune pe puntea față. Platforma tehnică a lui Casper este comună cu cea a modelelor KIA Picanto și Hyundai i10.

Interior Hyundai Casper

Hyundai a accelerat foarte puternic pe panta vehiculelor electrice. Mai mult, a reușit să realizeze platforme comune pentru toate tipurile de propulsii.

Astfel, gama Kona poate fi comandată atât cu motorizări cu benzină cât și hibride sau 100% electrice cu o autonomie a versiunii de bază care a crescut cu aproape 100 de km odată cu lansarea noii sale generații.

Constructorul coreean are capacitatea de a adapta modelul Casper conform nevoilor pieței. Săptămâna aceasta, mașina a fost surprinsă în timpul unor teste în Suedia. În plus, cotidianul coreean Chosun Daily afirma că producția va începe în luna iulie.

Surse din interiorul companiei Hyundai au declarat că producătorul pregătește un model competitor cu Dacia Spring produs în China. Modelul românesc a fost printre candidații surpriză la titlul de Mașina Anului în Europa în 2022 în Europa. Hyundai Casper va concura în Europa și cu noul Citroen e-C3, numit și primul automobil electric european accesibil.

În Moldova, noul Hyundai Bayon este unul dintre cele mai accesibile modele ale constructorului coreean. Este disponibil cu motorizări termice și anul acesta gama a beneficiat de un facelift care i-a mai schimbat fața ”tristă”.

În plus, odată cu faceliftul, Bayon a primit și un interior mai bine echipat. Astfel, în locul fostului ecran de 8 inchi pentru sistemul multimedia, prezintă un ecran mai mare, de 10.25 inchi. Clienții pot opta de asemenea pentru un tablou de bord digital de 10.25 inchi. Acesta poate fi comandat în locul celui mixt cu ceasuri analogice și ecran de 4.2 inchi.

Cmentariile sunt închise