Imaginea zilei: Număr scump pe maşină ieftină

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Chişinăul nu duce lipsă de maşini fițoase. Nu le vezi chiar la fiecare colţ precum în Londra, însă ele există. Iar pentru unele dintre acestea se întâmplă ca proprietarii să le “împodobească” şi cu numere de înmatriculare personalizate. Şi credem că nici nu-i afectează prea mult costul acestora.

Există însă şi un paradox în ţara noastră în ce priveşte numerele personalizate. Rareori, dar se întâmplă să fie văzute şi pe autovehicule neaşteptate, care nu se remarcă cu nimic în trafic şi nici nu au vreo culoare aprinsă prin care să capteze atenţia. Ce spuneţi deci despre un simplu şi relativ ieftin Daewoo Matiz care poartă plăcuţe de mii de lei!

FOTO: facebook.com/vostricovnikolai

Conform listei de preţuri pentru astfel de plăcuţe, dacă acestea s-au făcut în perioada 1 iunie 2021 – 1 august 2022 atunci ar fi costat 33.000 de lei, însă conform noilor tarife valoarea acestora ar fi de 63.800 de lei, pentru combinaţia de litere care formează un cuvânt solicitat + o cifră.

Pentru că nu ştim exact dacă “VET” se califică drept “cuvânt”, mai lăsăm aici pentru eventualitate costul pentru “Altă combinație de litere solicitată + o cifră”: a fost de 10.450 lei, iar în prezent este de 19.250 lei.


Interesant este că în acelaşi loc de pe strada Ion Creangă a fost văzut şi un Duster cu numerele VET 01. Dacă VET a fost considerat de Agenţia Servicii Publice drept cuvânt solicitat, atunci setul de plăci pentru acest crossover (depinde când au fost confecţionate), ar fi costat până la 1 august 31.900 lei sau după 1 august – 62.700 lei!

În caz că VET reprezintă “altă combinație de litere solicitată”, conform listei de preţuri, valoarea setului a fost de 9.350 lei sau 18.150 lei respectiv.

Nu se exclude nici ideea ca numerele VET 1 şi VET 01 să fi fost procurate cu câţiva ani în urmă, când costau mai ieftin. Ideea acestui articol a fost de a vă arăta valoarea actuală a unor astfel de combinaţii de caractere pe plăcuţe, în raport cu maşinile non-extravagante ce le poartă.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/