Imaginea zilei: Primul Ferrari electric a apărut la teste cu țevi de eșapament

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Derek Cornelissen, un fotograf care s-a specializat de câțiva ani în a imortaliza practic tot ce părăsește porțile fabricii Ferrari din Maranello, a surprins primul model electric al mărcii.

Prototipul are forma unui crossover scund sau al unui hatchback înălțat, însă caroseria ciudată cu țevi de eșapament este doar o soluție temporară.

Amintim aici că Ferrari se folosește de un anumit principiu în a testa mașinile noi. Într-o primă fază le testează sub alte caroserii, inclusiv pentru a induce în eroare curioșii. Asta menține interesul asupra produsului până la premieră și nu lasă ca designul original să fie copiat.

Iată cum a procedat compania în cazul modelului Ferrari Daytona SP3. Înainte de formele finale a fost ascuns sub un 488 LWB și ulterior un LaFerrari Aperta.

FOTO: instagram.com/derek.photography

Apariția unei mașini electrice nu înseamnă că Ferrari renunță la motoarele cu ardere internă

Mașina de teste este îmbrăcată în camuflaj, tradițional pentru astfel de prototipuri, dar are aplicate o mulțime de benzi albastre. Menirea lor exactă este neclară, însă nu se exclude și o îmbunătățire a proprietăților aerodinamice prin ”astuparea de crăpături”. Caroseria în sine ar fi împrumutată de la Maserati Levante, iar fața mașinii are părți de la Ferrari Roma.

Cât privește imitațiile de țevi de eșapament, acestea rămân a fi imitații, după cum am spus pentru a induce în eroare pe cei care nu pricep. Însă clar este un electromobil datorită semnelor de culoare galbenă, care sunt obligatorii de aplicat pe mașini electrice de teste.

Așa ar putea arăta produsul final:

Apariția unei mașini electrice nu înseamnă că Ferrari renunță la motoarele cu ardere internă. Din contra, compania a declarat că le va produce, inclusiv cele V12, până nu vor fi interzise prin lege. Conform calculelor companiei, până în 2030, aproximativ 20% din totalul vânzărilor vor păstra motoare clasice, alte 40% vor constitui mașini hibride.

Ferrari va asambla primul său EV la noua fabrică din Maranello, recent inaugurată. Ultimele informații spun că modelul îl vom vedea la sfârșit de 2025. Reuters a aflat de la surse familiare cu subiectul că armăsarul electric italian va costa cel puțin 500.000 de euro! Va urma un al doilea EV, doar că procesu-i de dezvoltare se află într-un stadiu incipient.

Între timp și până atunci…

Vom vedea în curând succesorul lui Ferrari LaFerrari! Compania ar intenționa să-l dezvăluie public în octombrie 2024 și deja a început să trimită invitații clienților selectați pentru o premieră privată, organizată mai devreme. Iată cum arată invitația:

Se așteaptă ca modelul, care poartă denumirea internă F250, să fie un văr tehnic apropiat al victorioasei mașini câștigătoare la LeMans. Silueta amintește de conceptul Vision Gran Turismo.

Vine în curând și succesorul lui SF90 Stradale!

Cmentariile sunt închise