(video) Alpina îl are gata şi deschide cărţile de comandă pentru noul XB7 facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Alpina detaliază un set de modificări pregătite pentru modelul X7 facelift. De această dată, bază pentru proiectul de tuning este noua versiune de top M60i. Comenzile pot fi deja procesate.

Caracteristici cheie:

  • Unitatea de propulsie cu V8 twin-turbo de 4.4 litri, care dispune acum şi de tehnologia BMW mild hybrid (+12 CP/200 Nm), oferă baza pentru rezervele de înaltă performanță și pentru livrarea fără efort a puterii. Motorul produce 621 în loc de 530 CP şi 800 în loc de 750 Nm de cuplu, disponibil între 1.800 şi 5.400 rpm.
  • O nouă galerie de evacuare cross-bank oferă o coloană sonoră V8 palpitantă.
  • Tehnologia de ultimă oră a motorului BMW este augmentată de un sistem specific de management al motorului de la Alpina și de unul de răcire performant, format din: un răcitor principal de motor mărit și optimizat, cu răcitor de transmisie integrat; răcitoare externe de ulei de motor și apă; un așa-numit circuit de răcire la temperaturi scăzute (aer/apă/aer) pentru sistemul specific de intercooling al atelierului. Furtunurile optimizate pentru lichidul de răcire cu secțiune transversală asigură o capacitate maximă de transfer.
  • Transmisia automată Sport cu 8 trepte cu ALPINA SWITCH-TRONIC răspunde în milisecunde la comenzile șoferului. În funcție de modul de rulare și al cutiei de viteze ales, cutia oferă un confort de neegalat la schimbarea treptelor și capacitatea de a executa schimburi în zecimi de secundă, ceea ce înseamnă că puterea este livrată fără efort și instantaneu în orice moment.
  • Comportamentul diferențialului cu alunecare limitată a fost calibrat special pentru a se potrivi caracterului dinamic al BMW ALPINA XB7 și funcționează împreună cu celelalte sisteme de stabilitate la condus.
  • Cu noile forţe poate realiza 0-100 km/h în 4.2 secunde (-0.5), 0-200 în 14.8 secunde şi atinge maximum 290 km/h (+40) cu jante Dynamic/anvelope de 21 inchi.
  • Dispune de un nou set de bare de protecţie, cu splitter frontal şi difuzor posterior integrat, alături de noi terminaţii de eşapament. O grilă de radiator iluminată vine standard pe X7 M60i.
  • Suspensia pneumatică dispune de amortizoare custom de la Alpina și o configurație cinematică pentru un echilibru dintre dinamica de condus și confortul la rulare. La viteze mai mici de 30 km/h, garda la sol poate fi ridicată cu 40 mm pentru unghiuri de rampă provocatoare sau alte cerințe de degajare. În modul Sport sau la peste 160 km/h, garda la sol se reduce cu 20 mm, iar în modul Sport+ sau la peste 250 km/h – cu 40 mm.
  • O bară cu pereți etanși specifică Alpina și bare de torsiune ranforsate au crescut rigiditatea corpului. În plus, barele electromecanice anti ruliu ale sistemului de stabilizare activă și bucșele mai rigide ale punții spate reduc substanțial ruliul. SUV-ul mai dispune de Integral Active Steering, cu trei moduri, prin intermediul căruia roţile posterioare întorc cu maximum 2.3 grade în ambele direcţii.
  • Standard se oferă jante ALPINA DYNAMIC de 21 inchi cu anvelope de vară runflat de mărimi 285/45R21. Opţionale sunt jantele forjate ALPINA CLASSIC cu 20 de spiţe, care permit o economie de 13 kg per maşină. În combinaţie cu acestea, în colaborare cu Pirelli, s-au făcut anvelope de vară speciale, de înaltă performanţă, care măsoară 285/35 ZR23 pe faţă şi 325/30 ZR23 pe spate.
  • Etrierele de frână fixe cu patru pistoane de la Brembo cu discuri frontale de 395×36 mm și etrierele de frână plutitoare cu discuri posterioare de 398×28 mm oferă o decelerare excelentă și consecventă. Etrierele sunt finisate în albastru ALPINA și au o inscripție albă ALPINA. Opţional e disponibil un sistem de frânare mai performant, cu discuri de frână perforate, cu greutate redusă, alături de plăcuțe de frână foarte rezistente la căldură, oferind mai mult feedback direct la apăsarea pedalei de frână și rezerve termodinamice.
  • Cabina de primă clasă și materialele premium precum pielea Lavalina abundă pe lângă o listă extinsă de echipamente standard, care include acum și BMW Parking Assistant Professional. Detaliile interioare Alpina, cum ar fi selectorul de viteze iluminat în albastru și un volan finisat manual, adaugă o notă exclusivă. Opțiunile de personalizare cu tapiţerie, lemn, cusături, nu au o limită.
  • Sistemul de operare BMW 8 duce interacțiunea șofer-vehicul la un nou nivel digital. Opțiunile de control intuitive sunt completate de vizualizări optimizate și personalizabile. Ecranul curbat mare reproiectat se mândrește cu schema emblematică de culori albastru/verde a Alpina.
  • SUV-ul este omologat pentru a corespunde celui mai recent standard de emisii Euro 6d-ISC-FCM și dispune de șase convertizoare catalitice + două filtre de particule otto. Consumul mixt declarat în ciclu WLTP (doar benzină 98) este de 12.8 litri/100 km.

Modelul cu volan pe partea stângă poate fi comandat imediat pentru minimum 170.500 de euro (în Germania), cu livrări începând din decembrie 2022. Modelul pentru SUA şi cel cu volan pe partea dreaptă la fel pot fi comandate din septembrie, însă producţia lor va demara abia din decembrie 2022.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/