În atenția călătorilor, care acum vin și apoi vor pleca din țară! Cum să nu pierdeți timp așteptând traversarea hotarului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Spre atenția tuturor călătorilor care vor face deplasări transfrontaliere în perioada sărbătorilor de iarnă. Vă îndemnăm să optați pentru traversare prin toate posturile vamale de frontieră, în scopul minimizării timpilor de așteptare, chiar dacă asta ar presupune să faceți kilometri în plus, deși nu exagerat de mulți.

Sâmbătă, 23 decembrie, cozi s-au înregistrat la frontiera de vest, anume în vama Sculeni și Leușeni, începând cu prima oră și abia către seară traficul a fost degajat.

Tradițional, rămân a fi cele mai aglomerate posturi vamale de frontieră pentru persoanele fizice PTF Leușeni, PTF Sculeni și PTF Palanca. În acest context, Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii, din timp să se informeze și să aleagă și alte puncte de trecere din proximitate.

De exemplu, pe linia postului vamal de frontieră (PVFI) Leușeni-Albița există PVFI Leova-Bumbăta, cu un program de muncă pe timp de zi (8:00 – 20:00) sau PVFI Cahul-Oancea; în apropierea PVFI Sculeni există PVFI Costești-Stânca, iar un alt post vamal prin care puteți traversa este PVFI Lipcani – Rădăuți Prut; în proximitatea PVFI comun Palanca-Maiaki-Udobnoe se află PVFI Tudora-Starokazacie.

La această oră sunt funcționale la frontiera cu România opt posturi vamale, iar la frontiera cu Ucraina – tocmai 28.

Informații suplimentare despre traficul la frontieră pot fi aflate prin intermediul Centrului Unic de Apel al Serviciului Vamal (022 788 888) sau Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717). De asemenea, în timp real poate fi urmărită situația la trecerea frontierei pe platformele cu camerele de supraveghere ale Serviciului Vamal și ale Poliției de Frontieră.

Vă dorim călătorii în siguranță și sărbători fericite!

Cmentariile sunt închise