În Moscova a apărut prima cameră generatoare de amenzi pentru faruri stinse şi se testează radare integrate în girofaruri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În atenţia celor care intenționează să viziteze oraşul Moscova cu automobilul personal. În metropola rusă a fost activată prima cameră din țară care surprinde dacă o maşină ce se deplasează în trafic are sau nu conectate farurile în faza scurtă sau luminile de zi.

Potrivit Departamentului de Transport din Moscova, în stadiul inițial, toate datele primite de la această cameră în mod automat vor fi reverificate manual.

Sistemul a fost dezvoltat și testat timp de mai mulți ani, învățând să recunoască corect locația și forma diferită a luminilor auto. În acest scop, este asigurată capacitatea de auto-învățare: deoarece este pur și simplu imposibil să se prescrie în sistem semnăturile tuturor farurilor și luminilor de zi existente, lumina conectată va putea fi recunoscută prin îndeplinirea unei varietăți de criterii.

Numai acele cazuri în care luminile sunt oprite sau sistemul are îndoieli se va face o analiză manuală. Amenda actuală pentru conducerea cu farurile în fază scurtă sau luminile de zi deconectate în timpul zilei este de 500 de ruble.

Puțin mai devreme, la fel în Moscova, a început testarea unui sistem care măsoară nivelul de zgomot din transport, care va emite automat amenzi pentru depășirea nivelului de zgomot admis. Unul similar este deja folosit pe străzile din Londra, de exemplu.


În acelaşi timp, nişte complexe de fixare a încălcărilor în trafic, care urmează după idee să fie integrate în corpul luminos cu girofaruri de pe acoperişurile maşinilor de patrulare ale poliţiei rutiere, au început să fie testate pe maşinile Centrului de Stat pentru Managementul Traficului din Moscova.

Sistemul poate vedea la 360 de grade în jurul mașinii și poate observa nu numai încălcări ale regulilor de circulație, ci și parcările neplătite (atât în mişcare, cât şi atunci când staționează, într-un interval de temperaturi -40..+50 grade Celsius)!

Un asemenea unghi şi câmp larg de vizualizare se realizează prin încorporarea mai multor camere simultan (2-6 unităţi). În plus, acestea sunt completate de un radar performant de monitorizare a vitezei, care, datorită unui senzor GPS-GLONASS, mai este capabil să determine în timp real porţiunile de drum pe care viteza este limitată în baza unui indicator rutier corespunzător. Radarul poate detecta viteze de până la 350 km/h cu o precizie de 1 km/h, notează autonews.ru!

Acest complex de camere mobile este capabil să înregistreze toate tipurile de încălcări din trafic, inclusiv a marcajelor, conducerea pe benzi dedicate şi a regulilor de parcare. Ultima se referă nu numai la parcările efectuate în zonele în care acest lucru este interzis, ci și la mașinile ai căror proprietari nu s-au obosit să plătească la timp serviciile de parcare cu plată.

În viitor, noul complex va fi capabil să detecteze şi automobilele date în căutare. Pentru a face acest lucru, camerele vor învăța nu numai să citească numerele de înmatriculare, ci și să recunoască caracteristicile și modelul mașinii.

O altă posibilitate potențială a unor astfel de camere este detectarea maşinilor care au o asigurare expirată sau nu o au deloc. Datele obținute vor putea fi partajate atât cu dispozitivele mobile ale inspectorilor de patrulare, cât și cu centrele de prelucrare a informațiilor.

Deocamdată nu se ştie când exact astfel de girofaruri high-tech vor începe să fie instalate pe mașinile de patrulare ale poliției rutiere, însă un termen preliminar este sfârșitul lui 2021.

Cmentariile sunt închise