Infiniti spune Rusiei sayōnara

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După Nissan, marca auto Infiniti a anunţat astăzi că părăsește piaţa rusă după ce livrările de mașini noi în țară au fost suspendate din 9 martie şi de atunci nu s-au restabilit.

„Dacă problema are o soluție, atunci nu vă mai faceți griji, iar dacă nu există o soluție, nu are rost să vă faceți griji, spune înțelepciunea japoneză. Acceptarea situației este unul dintre principalii piloni ai înțelepciunii japoneze, după cum știm cu toții. Astăzi vrem să vă spunem さようなら (Sayōnara) – ceea ce în japoneză înseamnă “la revedere”.

Noi cei de la Infiniti ne amintim de timpul pe care l-am petrecut împreună cu căldură: cum am descoperit cultura japoneză, abordarea japoneză în privinţa designului, casei şi a bunăstării familiei. Credem într-un viitor luminos și că ne veți răspunde în japoneză: 行ってらっしゃい (Itterasshai), în traducere “Mergeți cu succes și reveniți din nou”.

Vă prețuim și vom continua să avem grijă de voi indiferent de orice. Vom continua să oferim asistență de service tuturor proprietarilor vehiculelor noastre în condiții de garanție. Și, desigur, suntem întotdeauna gata să vă răspundem la întrebări prin toate canalele oficiale de comunicare.”

Mesajul scurt al reprezentanței Infiniti Rusia

Marca Infiniti nu a avut propria producție amenajată la vreo fabrică în Rusia (doar în anii 2012-2014 a asamblat din kituri CKD modelele QX70, QX80 și M la fabrica Nissan din Sankt Petersburg), iar modelele disponibile au fost importate din câteva țări. Ultima gamă era formată din ultimele versiuni ale QX50, QX55 și QX80. Compania intenționa să lanseze și vânzările noului QX60 dacă nu s-ar fi început conflictul din Ucraina.

Infiniti a intrat pe piaţa rusă acum exact 16 ani în urmă, în toamna lui 2006, anume Federaţia Rusă devenind prima ţară din Europa continentală unde au demarat vânzările oficiale ale mărcii nipone.

Oferta iniţială pentru clienţii ruşi a fost legendarul FX. După doi ani i s-a alăturat crossoverul EX (redenumit în QX50). Din 2010 gama a fost completată cu sedanul sport M şi SUV-ul de top QX56. Iar din 2019 a apărut posibilitatea de a cumpăra online maşini.

În total, de-a lungul anilor, Infiniti a reuşit să vândă în Rusia 85.000 de maşini noi.

Cmentariile sunt închise