Îşi va face echipă proprie sau nu? Audi ar putea intra în Formula 1

De la momentul apariţiei în Formula 1, în anul 2014, a unităţilor de propulsie hibride bazate de motoare V6 cu volum mic, mereu au existat critici pentru faptul că acestea sunt foarte costisitoare, au tehnologii complicate şi nu produc destul zgomot.

Noii proprietari de la Liberty Media s-au întâlnit recent la Paris cu reprezentanţi FIA, dar şi cu o serie de constructori auto renumiţi, acolo unde s-a discutat despre trecerea la noi tipuri de motoare în Formula 1 după anul 2020.

Potrivit portalului german Spox, la această reuniune nu au venit doar Mercedes, Ferrari, Honda sau Renault, ci şi alte companii care nu sunt reprezentate în niciun fel în Formula 1. Printre acestea se numără producători particulari de motoare, câteva companii japoneze, dar şi nemţii de la Audi.

De aici s-a şi pornit zvonul că Audi ar fi din nou interesată de această competiţie auto. Deja de mai mulţi ani au fost informaţii că producătorul german de automobile iată-iată este gata să-şi facă debutul în Formula 1, însă din cauza scandalului Dieselgate care a afectat concernul VW se pare că aceste planuri au fost amânate.

Astfel, nu se exclude că prezenţa Audi la această întâlnire ar fi un pas spre o posibilă participare în Formula 1 după 2020.

Singura întrebare care rămâne este dacă Audi îşi va construi o echipă proprie sau se va alătura uneia existente? De asemenea, potrivit zvonurilor, nemţii s-ar putea alătura echipei Sauber, asta după ce fostul şef al departamentului Tehnologii de la Audi Sport a plecat să lucreze acolo. Inginerul Jorg Zander are o experienţă bogată în construcţia de maşini după ce a contribuit la succesul echipei Audi din campionatul WEC.

Oricare ar fi răspunsul, timpul ni-l va arăta.

Sursă: The Drive

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/