Jozef Kaban a plecat de la Rolls-Royce după doar jumătate de an de muncă

(update 04.10.2019) Compania Rolls-Royce anunţă că Jozef Kaban a părăsit din proprie iniţiativă postul de şef al diviziei design şi urmăreşte acum alte interese. Decizia a fost luată cu efect imediat.

“Deși Jozef a fost cu Rolls-Royce pentru o perioadă foarte scurtă de timp, îi mulțumim pentru contribuția sa în perioada mandatului său. Îi dorim cel mai bun pentru viitor”, a declarat CEO-ul Rolls-Royce Motor Cars, Torsten Müller-Ötvös.

Anunţul despre un succesor în această poziţie urmează a fi făcut în scurt timp.


(29.03.2019) A atins un apogeu? De la Skoda şi după BMW, Jozef Kaban este noul designer-şef al Rolls-Royce

Rolls-Royce Motor Cars anunţă că l-a numit pe Jozef Kaban designer-şef al companiei britanice producătoare de maşini de lux. Slovacul în vârstă de 46 de ani este un designer experimentat și talentat, care și-a petrecut majoritatea carierei sale la un nivel senior am spune, în designul auto.

Kaban se alătură Rolls-Royce Motor Cars venind de la BMW Group, unde a fost numit şef al studioului de design BMW, din 2017.

Pasionat de design auto şi artă de la o vârstă fragedă și cu o obsesie pentru detalii, Kaban şi-a terminat studiile sale la Bratislava și Londra, obţinând diploma de maestru de artă în designul auto la Colegiul Regal de Artă din Londra. Având atunci doar 20 de ani, Kaban a fost unul dintre cei mai tineri designeri care s-au alăturat vreodată grupului german VW.

El a progresat rapid în carieră, iar în 1998 a fost recompensat cu funcţia de şef al proiectului Bugatti Veyron, pentru care el a proiectat exteriorul. Kaban a câștigat astfel recunoașterea la nivel mondial pentru design, demonstrând capacitatea sa, chiar și în acest stadiu incipient în cariera sa, pentru a combina lumea automobilelor cu cele ale luxului și artei.

Succesul său a dus la dorința de a continua extinderea experienței sale în domeniul auto, conducând-ul spre mai multe roluri de şefi de design exterior, în primul rând la Audi AG și apoi la Skoda Auto. La Skoda el a fost recunoscut pentru revoluţia stilistică care a produs-o, influențând în mod semnificativ proiectarea și emoția mărcii printr-o gamă largă de modele. De-a lungul acestei perioade a carierei sale, el a menținut, de asemenea, responsabilitatea de design pentru proiecte de volum mic, inclusiv ediții limitate și speciale, și show car-uri.

“Sunt încântat să vă anunț că Jozef Kaban a fost numit designer-şef. El este un designer extrem de talentat, cu o experienţă record şi o capacitate de proiectare foarte mare. Este o dovadă a succesului afacerii noastre că, în calitate de lider a caselor producătoare de maşini de lux, suntem capabili să atragem cel mai bun talent. Acesta este un moment emoționant pentru brandul nostru și aștept cu nerăbdare să-l salutam pe Jozef în familia noastră”, a declarat Torsten Müller-Ötvös, CEO Rolls-Royce Motor Cars.

La rândul său, Adrian Van Hooydonk, designer-șef al BMW Group, a comentat: “Echipa de design a Rolls-Royce creează autovehicule remarcabile și obiecte de lux. Sunt convins că Jozef Kaban va ghida această echipă fenomenală într-un viitor foarte luminos, într-adevăr”.

Kaban este căsătorit. Are o fiică și un fiu. Va munci din 1 aprilie 2019 în studiourile de design ale Rolls-Royce din Goodwood și München.


De cealaltă parte, BMW Group anunţă că își reorganizează Divizia de design. Domagoj Dukec (german, 44 de ani, carieră la Citroen), anterior designer-şef al modelelor BMW M şi BMW i, își va asuma de-acum responsabilitatea pentru proiectarea întregii game de maşini a bradului BMW.

Domagoj Dukec a absolvit facultatea de design în transport la Hochschule Pforzheim (1999). A lucrat pentru Volkswagen Group (1998-2001) ca designer de exterior și la Citroen (2001-2010) în calitate de Design Supervisor. Din 2010 lucrează pentru BMW Group şi a ajuns în poziția de șef al BMW Exterior Design.

Cele mai importante proiecte în care s-a implicat la BMW au fost: generaţia curentă BMW Seria 7 (înainte de facelift), BMW 3.0 CSL Hommage, BMW 2 Active Tourer, BMW Vision Future Luxury sau BMW Concept Vision ConnectedDrive.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/