Kevin Magnussen s-a întors în F1, iar Nikita Mazepin şi tatăl său au ajuns pe lista ruşilor sancţionaţi de Consiliul UE

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Haas F1 Team anunţă că a semnat, din nou, cu pilotul danez Kevin Magnussen, un contract valabil pentru mai mulţi ani! Acesta va ocupa locul rusului Nikita Mazepin dat afară de curând şi va concura alături de Mick Schumacher.

Magnussen va conduce noul VF-22 pentru prima dată în cadrul testelor oficiale pre-sezon care au început de astăzi în Bahrain, alăturându-se lui Schumacher și pilotului de teste Pietro Fittipaldi.

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN – FEBRUARY 17: Kevin Magnussen, Haas F1 during the Haas VF-20 Filming Day at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 17, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Magnussen (29 de ani), un veteran al Formula 1 cu 119 starturi şi o clasare pe podium la debutul său în 2014, a concurat anterior pentru Haas F1 Team în perioada 2017-2020. Pilotul născut în Roskilde a obținut locul nouă în carieră în Campionatul Piloților de Formula 1 cu Haas F1 Team în 2018 – obținând clasări în primele 10 locuri în 11 din cele 21 de curse în care a condus VF-18 – inclusiv o pereche de clasări pe locul cinci în Bahrain și Austria.

Magnussen a continuat să-și dovedească pedigree-ul de curse pe tot parcursul anului 2021. Câștigător al cursei în IMSA SportsCar Championship cu Chip Ganassi Racing, danezul a adăugat încă patru clasări pe podium în campania sa din Statele Unite. Sezonul 2021 a inclus, de asemenea, un debut în cursă la maratonul de 24 de ore de la Le Mans, unde a concurat pentru High Class Racing la categoria LMP2 alături de tatăl său Jan Magnussen și a mai avut un start unic în IndyCar pentru Arrow McLaren SP la Road America.

„Am fost, evident, foarte surprins, dar la fel de încântat să primesc apelul de la Haas F1 Team. Mă uitam într-o altă direcție în ceea ce privește angajamentele mele pentru 2022, dar oportunitatea de a reveni pentru a concura în Formula 1 și cu o echipă pe care o cunosc extrem de bine, a fost pur și simplu prea atrăgătoare. Chiar vreau să le mulțumesc celor de la Peugeot și Chip Ganassi Racing pentru că mi-au dat libertatea de alegere, chiar dacă sunt organizaţii mari.

Firește, vreau să le mulțumesc și lui Gene Haas și Guenther Steiner pentru șansa de a-mi relua cariera de Formula 1 – știu cât de competitivi sunt amândoi și cât de dornici sunt să revină la competiție săptămână de săptămână. Ne-am bucurat de o relație solidă, iar asocierea noastră pozitivă a rămas chiar și atunci când am plecat la sfârșitul anului 2020. Am fost informat cât mai mult posibil cu privire la dezvoltarea lui VF-22 și potențialul în pachet. Abia aștept să mă întorc la volanul unei mașini de Formula 1 în Bahrain.”


Încă o veste de ultimă oră este că pilotul de Formula 1 Nikita Mazepin şi tatăl său Dmitri au fost incluși pe lista anunţată miercuri de Uniunea Europeană, cu ruşii sancţionaţi de Consiliul UE ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia.

Dmitri Mazepin (nr.723 din listă), proprietar şi CEO al companiei Uralkali, a participat la 24 februarie, împreună cu alţi 36 oameni de afaceri, la o întâlnire cu Vladimir Putin şi cu membri ai guvernului Rusiei, în care s-a discutat despre impactul acţiunilor în perspectiva sancţiunilor occidentului. Faptul că a fost invitat să participe la întâlnire arată că Mazepin face parte din cercul cel mai apropiat al lui Putin şi că el susţine sau implementează acţiuni sau politici care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei, precum şi stabilitatea şi securitatea în Ucraina.

Nikita Mazepin (nr. 732), fost pilot al echipei Haas, dat afară săptămâna trecută, se află pe listă pentru că este fiul lui Dmitri Mazepin, care i-a sponsorizat activităţile în F1.

Pe noua listă a persoanelor sancţionate de UE se află 160 de nume. 146 sunt membri ai Consilliului Federaţiei Ruse, care au ratificat decizii ale guvernului, şi 14 sunt oligarhi şi oameni de afaceri. BBC notează că persoanele de pe listă fac obiectul unor măsuri cum ar fi îngheţarea bunurilor.

Măsurile restrictive ale UE vizează acum, după adăugarea celor 160 de nume, 862 de persoane şi 53 entităţi.

[embeddoc url=”https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=OJ:L:2022:080:FULL&from=EN”]

Cmentariile sunt închise