(video) Auto China 2024: Premieră mondială – Noul Cadillac Optiq

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

AutoBlog.MD a vizitat Salonul Auto de la Beijing. Reportaje video de la expoziția Auto China 2024 se vor vedea doar pe AutoBlog.MD mulțumită partenerilor: Castel MimiApa Bucovina MoldovaJetour MoldovaGEELY MoldovaPorsche Center MoldovaIM Motors MoldovaHAVAL MoldovaChery MoldovaBAIC MoldovaChangan MoldovaBT Leasing MD și Xiaomi Moldova.


Salonul Auto de la Beijing s-a încheiat în weekend, însă mai sunt câteva premiere interesante despre care avem să vă spunem. Expoziția a servit drept platformă de lansare a unui produs nou al mărcii Cadillac.

Noul model Cadillac Optiq este un electromobil care se va plasa sub Lyriq în gamă și va fi unul valabil la nivel internațional.

Caracteristici cheie:

  • Stilul general și proporțiile sunt aceleași cu ale lui Lyriq, deoarece noul Optiq este construit pe aceeași platformă modulară Ultium.
  • Diferențele sunt în detalii: “colții” verticali ai farurilor sunt uniți cu segmente orizontale, secțiunile inferioare ale stopurilor sunt vizibil mai mari și mai late, iar montantul posterior lat are o suprafață decorativă. Grila frontală include 114 LED-uri, care pot crea diverse semnături luminoase, de exemplu în combinație cu semnalizatoarele de direcție.
  • Noul Optiq este comparabil în mărimi cu Cadillac XT5. Are 4822 x 1912 x 1644 mm. Lyriq este cu doar 178 mm mai lung. Iar diferența în ceea ce privește dimensiunea ampatamentului este și mai modestă: 2954 vs 3094 mm. Volumul portbagajului variază între 441 și 1362 de litri.
  • Interiorul este realizat în baza limbajului actual de design Cadillac. Pe bord este montat un panou Mini LED curbat de 33 inchi. Cuprinde panoul de bord, monitorul sistemului multimedia și panouri de control a altor funcții.
    • Se mai remarcă: un tunel central pe două niveluri, un alt monitor în loc de oglindă retrovizoare, iluminare de contur cu 126 de culori și un sistem audio AKG (7.1.2 canale, 1000 W) cu funcție de anulare activă a zgomotului.

Modelul de bază nu e cu tracțiune spate precum Lyriq!

  • Pe piața chineză va fi oferit cu două motorizări:
    • Cu tracțiune față, asigurată de un electromotor cu 245 CP/330 Nm. O asemenea mașină poate realiza 0-100 km/h în 7.0 secunde și atinge maximum 180 km/h. Energie provine dintr-o baterie de 68.4 kWh, care asigură până la 536 km autonomie (CLTC).
    • Cu tracțiune integrală, asigurată de două electromotoare cu un total de 287 CP/465 Nm. O asemenea mașină poate realiza 0-100 km/h în 6.0 secunde și atinge maximum 180 km/h. Energie provine dintr-o baterie de 79.7 kWh, care asigură până la 600 km autonomie (CLTC).
    • Ambele baterii suportă încărcare rapidă (20-80% în 33 de minute).
  • Mașina mai dispune de: câteva elemente aerodinamice active, suspensie independentă cu amortizoare adaptive, tehnologie de distribuție adaptivă a cuplului, direcție asistată electronic, discuri de frână ventilate, monitor presiune în pneuri, cheie digitală, modem 5G, Apple CarPlay wireless, filtru și purificator de aer, parasolar electric, scaune cu încălzire și ventilație, etc.
  • Versiunea cu AWD include standard majoritatea dotărilor, inclusiv sistemul Super Cruise, sistemul de monitorizare a șoferului, volanul capacitiv, head-up display de 12 inchi, scaun al șoferului cu feedback haptic, etc.

În China, vânzările noului Cadillac Optiq au început deja. Prețul de start este de 240.000 de yuani, echivalentul a 31.000 de euro. Livrările în SUA ar trebui să înceapă înainte de sfârșitul anului.

Producția mașinii este stabilită la întreprinderea mixtă GM-SAIC din Wuhan. Din China, noul crossover va fi livrat în restul țărilor. Logistica este similară cu cea a mașinilor Buick.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise