Lista de așteptare pentru noul GMC Hummer EV se întinde pentru 17 ani cu ritmul de producție actual

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul GMC Hummer EV ar fi cea mai controversată mașină a anului de până acum. Unii oameni nu îl suportă, însă alții sunt dispuși să plătească o primă nebunească pentru a fi printre primii care dețin o astfel de maşinărie a brandului militar-civil reinventat.

Ca orice alt producător, Hummer se luptă în prezent să țină pasul cu cererea. Dar situația în cazul său este mai critică deoarece în prezent produce doar 12 mașini pe zi, notează Carbuzz.

Hummer are în prezent peste 77.000 de precomenzi și la capacitatea sa actuală, ar dura 17 ani pentru a le onora. Însă chiar dacă se promite creșterea volumelor de producție până la sfârșitul anului curent şi chiar dacă procesul se va accelera de 10 ori, va dura oricum câţiva ani pentru a asambla toate maşinile.

Potrivit unui purtător de cuvânt al GM, nu este ceva de care clienţii trebuie să îşi facă griji. Într-un interviu pentru Wall Street Journal, producătorul american a declarat că programul fabricii Factory Zero este pe drumul cel bun. 

Lansarea se desfășoară mai lent decât de obicei, deoarece Hummer-ul este construit pe o platformă electrică complet nouă și folosește agregate originale produse in-house. Desigur, GM dorește să se asigure că fiecare maşină ce părăsește fabrica este într-o stare excelentă, deoarece are mult de mers pe acest proiect.

Puterea de producție va crește odată ce Hummer nu va mai utiliza celule de baterii LG produse extern. GM a intrat într-un parteneriat cu LG Energy Solution pentru a construi o fabrică de baterii de 2.6 miliarde de dolari în Michigan, pe lângă alta care o finisează în Ohio și, odată ce propriile baterii vor începe să apară din propria fabrică, producția va crește exponențial.

„Abilitatea noastră de a satisface această cerere se va îmbunătăți doar pe măsură ce aducem integrarea verticală a producției de celule de baterie. Astfel, vă puteți aștepta să vedeți sute de livrări crescând la mii mai târziu în acest an”.

GM nu se teme să piardă clienți în fața rivalilor de la Rivian sau Ford. Potrivit GM, clienții chiar sunt bucuroși să aștepte noul Hummer EV datorită caracteristicilor sale unice. 

„Hummer are o autonomie de rulare mai mare și timpi de încărcare mai rapizi decât rivalii și mai are o serie de alte caracteristici care fac dificilă compararea cu alte pickup-uri electrice de pe piață”, a conchis purtătorul de cuvânt al GM.

Cmentariile sunt închise