(video) Premieră: Noul GMC HUMMER EV – cel mai tare pickup electric prezentat în 2020

A debutat într-un final, în SUA, în această (pentru noi) noapte! Legendarul model HUMMER se întoarce pe piaţă într-o nouă formă – electrică! Şi nu sub propria marcă cum exista anterior în cadrul concernului General Motors, ci adoptată sub aripa GMC.

Şi dacă în viitor vă veţi orienta spre achiziţia unui electromobil robust cu capacităţi practice, în off-road şi în afara acestuia, oferta propusă de noul GMC HUMMER EV trebuie analizată neapărat! Deşi nu este un vehicul deloc ieftin!

Caracteristici cheie:

  • Designul maşinii este unul original, însă unele forme aduc totuşi aminte de generaţiile vechi HUMMER. La momentul de faţă nu se intră în detalii, ci se anunţă doar unele date. De exemplu, mărimile sunt necunoscute pentru a face comparaţie cu vreun model actual.
  • Se pot observa nişte console foarte scurte care au permis poziţionarea roţilor cât mai aproape de colţuri, câte o pereche de cârlige de remorcare pe barele de protecţie, dar şi nişte arcuri dreptunghiulare în aripi, soluţie care a permis adoptarea unor roţi cu nişte anvelope Goodyear Wrangler Territory MT şi jante de 18 inci, care pot măsura în diametru 35 sau 37 de inci (până la 94 de cm)!
  • Dintr-un teaser anterior ştim că va debuta şi sub forma unui SUV, însă la moment ne este prezentat sub forma unui pickup cu două rânduri de scaune şi patru portiere. În habitaclu pot fi transportaţi până la cinci pasageri. Panourile acoperişului sunt detaşabile şi se depozitează în portbagajul de sub capotă. Luneta poate fi coborâtă la necesitate din mers, iar uşa benei numită MultiPro poate oferi până la şase poziţii diferite.
  • Inclusiv pentru un off-road sub control total, noul GMC HUMMER EV poate avea sistemul UltraVision cu până la 18 camere care asigură o vizualizare perfectă la 360 de grade, două dintre care sunt instalate sub partea de jos a caroseriei pentru a putea evalua de la bord relieful obstacolelor depășite. Aceste lentile sunt dotate cu sticlă ranforsată şi au propriile spălătoare.
  • Modelul mai poate fi dotat cu sistemul de pilotare automatizată Super Cruise a General Motors. Acesta la fel foloseşte camerele menţionate şi mai poate schimba automat benzile, fără intervenţia şoferului.
  • Designul interior nu este unul orientat spre lux, ci mai mult spre practicabilitate. Tematica unghiulară este sesizată aproape în toate elementele bordului, consolei şi tunelului central. Chiar şi deflectoarele sistemului de climatizare sunt dreptunghiulare.
  • Panoul de bord digital măsoară 12.3 inci, iar monitorul central tactil alţi 13.4 inci. Din echipament poate face parte o tapiţerie din piele, scaune reglabile electric, sistem audio performant şi multe altele, pe care vă invităm să le găsiţi în documentul ataşat articolului.
  • La baza noului GMC HUMMER EV este proiectat pe o platformă modulară universală marca General Motors, iar suspensia este independentă pe toate roţile. Propulsia este asigurată de o baterie Ultium, dezvoltat în colaborare cu LG Chem și care include o cantitate redusă de cobalt. Ni se comunică că este formată din 24 de celule, însă capacitatea este necunoscută.
  • Partea inferioară a maşinii este protejată de un aşa numit scut, nişte panouri din oţel care, alături de poziţionarea inteligentă a nodurilor suspensiei, permite maşinii să meargă fără probleme prin vaduri de apă cu o adâncime de peste 600 mm.
  • În general, abilitățile de off-road ale noului GMC HUMMER EV sunt descrise prin formularea “ultimate off-road EV supertruck”. În acest sens poate fi dotat cu o suspensie pneumatică opțională cu amortizoare adaptive, care mai permite reglarea gărzii la sol într-un interval de 149 mm.
  • Șasiul mai dispune de roţi directoare pe ambele punţi, soluţie care permite îmbunătățirea manevrabilității în diverse situaţii sau spaţii restrânse (roțile din spate se întorc în direcția opusă celor din față), deşi poate fi dotat cu modul CrabWalk prin care toate cele patru roți întorc într-o direcţie și, la viteze reduse, maşina electrică se poate deplasa în diagonală ca un crab.
  • Cea mai tare și cea mai scumpă versiune a noului GMC HUMMER EV – Edition 1 – va fi prima care va veni pe piață.
    • Modelul dispune de trei motoare electrice (unul pe puntea din faţă și două pe cea din spate) cu o capacitate totală de 1.014 CP. Cuplul la roţi declarat poate atinge până la 15.590 Nm!
    • Va dura doar 3.0 secunde pentru a accelera de pe loc şi până la 97 de km/h, în timp ce autonomia cu o singură încărcare a bateriei va ajunge până la aproximativ 560 de km.
    • În plus, versiunea de top are un încărcător care acceptă o tensiune de până la 800 volți și o putere de 350 kW. Astfel, în doar 10 minute bateria se poate încărca cu energia necesară pentru a parcurge alţi 160 km.
    • Preţul unei astfel de maşini va fi de minim 113.000 de dolari şi se va vinde abia din toamna anului 2021.
  • Din toamna anului 2022 abia va apărea versiunea Hummer EV3X. Aceasta va costa 100.000 de dolari.
    • Va propune la fel trei motoare electrice, dar care produc în total 811 CP și 12.880 Nm de cuplu la roţi.
    • Autonomia se ridică până la 480 km şi la fel are un încărcător care funcţionează la o tensiune de 800 V, deşi capacitatea sa de încărcare nu se menţionează.
  • Versiunea Hummer EV2X va dispune de doar două motoare electrice care vor genera în total 634 CP şi 10.033 Nm de cuplu la roţi. Autonomia şi tensiunea funcţionării încărcătorului este aceeaşi. Preţul de start va fi de la 90.000 de dolari şi va fi disponibilă din toamna lui 2023.
  • Încă o versiune, deocamdată cea mai “accesibilă” anunţată la moment, va veni pe piaţă în toamna lui 2024! Hummer EV2 are la fel doar două motoare electrice care vor genera în total 634 CP şi 10.033 Nm de cuplu la roţi, însă autonomia se ridică numai până la 400 km. În plus, acest pickup de bază este lipsit de un șasiu cu roţi directoare spate, are o suspensie cu arcuri obișnuite și un încărcător de 400 de volți. Prețul anunțat este de 80.000 de dolari.

General Motors a deschis deja cartea de precomenzi pentru toate cele patru versiuni și colectează depozite rambursabile în valoare de 100 de dolari pentru înregistrare în rând. Modelele vor fi produse la fabrica Detroit-Hamtramck, una care este încă transformată în producția de electromobile doar, în urma unei investiţii totale de 2.2 miliarde de dolari.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/