Marele Premiu de F1 al Rusiei s-ar putea muta de la Soci! Putin ar duce tratative cu organizatorii

Tabloidul britanic Daily Mail scrie despre un posibil transfer al Marelui Premiu de Formula 1 al Rusiei de la Soci la Sankt Petersburg. Jurnaliștii sportivi susțin că schimbarea locului de desfășurare a cursei ar fi fost convenită cu însuşi preşedintele Vladimir Putin şi că acesta ar negocia în mod activ în acest sens cu proprietarii campionatului – Liberty Media.

FOTO: f1sport.it

Presa britanică afirmă că mutarea locului de desfăşurare a Grand Prix-ului rusesc este foarte probabilă, deoarece proprietarii campionatului mondial sunt interesați de curse în mega oraşe. Decizia de a organiza etapa la Soci a fost luată încă de fostul şef al Formula 1, Bernie Ecclestone, în perioada dinaintea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014, dar după cinci ani s-a constatat că faima mondială a stațiunii Mării Negre este mai mică decât cea a oraşului de pe malul golfului Finlandei.

În cazul în care locul de desfășurare a Grand Prix-ul se va schimba, cursa va avea loc pe noul circuit Igora Drive, situat la 54 de kilometri de metropolă. Deschiderea complexului de curse va avea loc anul acesta pentru că pista este deja gata, iar construcția infrastructurii este într-o etapă finală.

Totuşi, contrar informaţiilor din presa britanică, organizaţia autonomă non-comercială “Rosgonki”, din numele directorului său Alexei Titov, a declarat pentru agenţia rusească Tass că are un contract cu organizatorii F1 valabil până în 2025 şi în el este specificat doar oraşul Soci. Care va fi decizia finală, cunoscând deja puterea de decizie pe care o are preşedintele Putin, doar timpul o va arăta.

Amintim că în acest weekend Sochi Autodrom va găzdui deja un al şaselea Mare Premiu de Formula 1. Este a 16-a cursă din cele 21 programate pentru desfăşurare în sezonul curent.

Cmentariile sunt închise