Mazda: “Cererea pentru propulsorul Skyactiv-X este mai mare decât ne-am fi aşteptat”

Niponii de la Mazda au rămas uimiţi de cererea peste așteptări pentru noul motor pe benzină Skyactiv-X. Potrivit statisticilor interne ale companiei, agregatul a fost optat pentru 60% dintre comenzile noii generații Mazda3 și 45% dintre comenzile SUV-ului CX-30!

Dacă se va menţine un astfel de ritm, în particular pentru CX-30, modelul ar putea deveni noul lider în vânzări pentru Mazda în Europa, depăşind actualul lider CX-5.

La sfârșitul anului trecut, noua generație Mazda3 a devenit primul model al constructorului japonez disponibil cu noul motor pe benzină Skyactiv-X, care combină avantajele pe care le au unitățile pe benzină și cele diesel.

Mazda afirmă că acest motor oferă “plaja de turații a unui motor pe benzină și consumul, cuplul și răspunsul inițial rapid al unui motor diesel”. Ulterior, această unitate a devenit disponibilă și pe noul SUV CX-30, iar cifrele de vânzări raportate acum de Mazda arată că noul motor este deja popular în rândul clienților.

“De la lansarea motorului am primit un feedback încurajator: 60% dintre comenzile pentru Mazda3 sunt pentru versiuni echipate cu motorul Skyactiv-X, la fel ca și 45% dintre comenzile pentru CX-30. Interesul este mult mai mare decât ne așteptam”, a declarat Yasuhiro Aoyama, CEO-ul pentru Europa al constructorului japonez, pentru Automotive News Europe.

(video) Test Drive: Am testat noua Mazda CX-30!

Datele raportate pentru Mazda3 sunt cu atât mai spectaculoase cu cât versiunea cu motor Skyactiv-X a devenit disponibilă pe variantele hatchback și sedan abia la câteva luni după lansarea versiunilor cu motoare pe benzină și diesel tradiționale.

În plus, de menţionat că versiunile cu Skyactiv-X sunt mai scumpe cu câteva mii de euro decât variantele cu celelalte motorizări, mai ales că sunt oferite împreună cu un nivel de echipare mai generos.

(video) Test Drive: Cum merge noua Mazda3?

(video) Test Drive: Noua Mazda CX-5

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/