Mercedes-Benz intenționează să taie agresiv din gama de modele. Care vor rămâne şi care vor dispărea

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-Benz planifică o curățare la scară largă a gamei de modele. Car & Driver, citând surse din interiorul companiei, scrie că din 33 de tipuri de modele se vor păstra doar 14. Primele vor fi “pensionate” maşinile cu cele mai nepopulare caroserii – break şi coupe cu patru uşi.

Sursele Car & Driver susțin că, de exemplu, Mercedes-Benz CLS va fi scos din producție deja în 2024, iar modelul Mercedes-AMG GT cu patru uşi va urma cel târziu în 2025.

Familia CLA a suferit un facelift de curând, dar deja pentru 2025 este planificată o nouă generație a modelului, care va fi ultima.

De asemenea, compania intenționează să finalizeze asamblarea unui număr de modele care sunt oferite în prezent în caroserii break și tip Shooting Brake. Acest lucru se va întâmpla în a doua jumătate a deceniului.

Mercedes-Benz este chiar gata să renunţe şi la crossovere. De exemplu, GLC Coupe și GLE Coupe pot fi scoase din producție la sfârșitul ciclului de viață al următoarelor generații.

Un astfel de plan se explică prin lipsa nevoii de abundență de modele cu diferite tipuri de corp, care fie sunt solicitate doar într-o singură regiune, fie reprezintă un segment cu o popularitate în scădere sistematică.

În același timp, compania își va extinde gama prin lansarea de noi vehicule electrice. Pe lângă versiunea cu baterie a Clasei G, Mercedes-Benz planifică să lanseze un coupe electric AMG GT și o nouă versiune a modelului SL.

Iar un model nou care va înlocui patru-cinci maşini deodată este CLE. Va exista în locul C-Class/E-Class Coupe şi Cabriolet.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise