Moldova: Preţul benzinei 95 dă înapoi, însă al motorinei standard încă nu

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Preţul benzinei 95 dă înapoi, însă al motorinei standard încă nu. Joi, 20 octombrie, un litru de benzină 95 va fi mai ieftin cu nouă bani, revenind înapoi în zona de 25 de lei pentru un litru.

De cealaltă parte, preţul plafon la motorină va fi de 28.93 lei, cu 12 bani mai mare, însă comparativ cu zilele trecute scumpirea programată pentru joi este mai mică şi ar fi un semn că s-ar apropia o nouă curbă de ieftinire.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon! Acum platforma există şi sub formă de aplicaţie mobilă!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata