Noul Nissan Juke. Teaser video final înainte de premieră

(update 02.09.2019) Cu doar câteva ore înainte de premieră, Nissan face public un teaser video final. Staţi aproape!


(update 19.08.2019) Primele detalii despre noul Nissan Juke înainte de premieră

Colegi de-ai noştri din Marea Britanie au reuşit printre primii din lume să urce la volanul noului Nissan Juke, ce-i drept în prototipuri pre-serie deocamdată. Cu câteva săptămâni înainte de premiera mondială a crossoverului, cu această ocazie, avem acces la primele detalii despre noutate.

Maşinile de teste încercate de câteva redacţii au fost camuflate, dar reprezentanții companiei Nissan au spus jurnaliştilor ce i-a inspirat pe designeri în crearea imaginii noului Juke. Potrivit acestora, la început de septembrie toată lumea va putea vedea în mod clar unele caracteristici preluate de la conceptele GT-R 2020 Vision Gran Turismo și Gripz (prezentat în 2015 la Salonul Auto de la Frankfurt). Directorul de design a adăugat că modelul va rămâne în continuare un Juke recunoscut.

Automobilele erau dotate cu un motor de 1.0 litri şi cu trei cilindri, de la modelul Nissan Micra, care oferă 115 cai putere. Până în prezent este singurul sistem de propulsie confirmat. În combinație cu acesta funcționează o transmisie cu șapte trepte şi dublu ambreiaj (din câte se pare la un variator s-a renunţat). Gama ar mai putea fi compusă din benzinarul de 1.33 litri dezvoltat de Renault şi Daimler, un diesel de 1.5 litri şi un alt motor turbo de 1.6 litri cu aproximativ 200 de CP.

În ceea ce privește apariția unei versiuni plug-in hybrid, reprezentanții companiei au răspuns destul de vag: ei nici nu i-au confirmat apariţia, dar nici nu au negat-o. Dat fiind faptul că Renault a confirmat că noul Captur va avea o unitate de propulsie de acest gen, model care este unul dintre concurenții lui Juke, este probabil că japonezii o vor prelua pentru modelul lor.

Noua generaţie Juke va fi construită pe baza platformei CMF-B, care i-a adus atât suportul unor noi tehnologii, cât şi a unei greutăţi reduse/rigiditate sporită. Pentru prima dată modelul va avea o coloană a volanului reglabilă pe înălţime şi adâncime. Datorită lungimii crescute cu 75 mm până la 4.210 mm, dar și a ampatamentului mărit cu 106 milimetri (până la 2.636 mm), cabina poate găzdui confortabil patru adulți. În plus, volumul portbagajului a crescut de la 354 litri la 422 litri.

Potrivit jurnaliștilor, există, de asemenea multe schimbări în habitaclu. Modelul de bază va avea deja standard un sistem multimedia cu ecran tactil şi materiale de finisare de calitate îmbunătățită. Versiunea de top va cuprinde trei pachete de personalizare diferite, care includ cusături contrastante și elemente din Alcantara.

De asemenea, va fi posibil de conectat maşina la aplicaţia Nissan Connected Services. Prin aceasta se poate urmări de la distanţă locaţia şi viteza de deplasare, se pot încuia şi descuia uşile printre altele, iar dacă este sincronizată cu un asistent Google Home, cel din spatele volanului are imediat acces la 35 de comenzi vocale.


(update 29.07.2019) Al treilea teaser cu noul Nissan Juke. Maşina este mai mare decât cea actuală

Al treilea teaser cu noul Juke ne arată maşina din profil.

Judecând după imagine, noutatea s-a ales cu un spoiler mai pronunţat pe acoperiș și nişte stopuri cu o formă diferită. În plus, crossoverul a crescut în mărime comparativ cu modelul pe care iată-iată îl va înlocui.


(update 23.07.2019) Nissan ne cheamă să ţinem ochii deschişi

Un alt teaser al celei de-a doua generație Nissan Juke a fost publicat. Compania ne cere să ne ţinem ochii deschiși și indică data premierei. Deşi fotografia nu indică denumirea maşinii, forma caracteristică a blocurilor optice ne arată clar că este vorba despre Juke.

Am aplicat mai multă lumină în încercarea de a vedea mai multe. Grila de radiator sub forma unei plase va avea nişte margini sub forma literei V, care, vizual, vor prezenta o continuare a luminilor de zi LED.


(13.07.2019) Noul Nissan Juke. Premieră mondială pe 3 septembrie 2019

Noul Nissan Juke va fi prezentat în ziua de marţi, 3 septembrie 2019. Marca japoneză a prezentat primul teaser oficial al celei de-a doua generații a crossoverului compact extravagant, care va fi arătat lumii în toamna care vine.

Amintim că în 2017 Nissan a introdus modelul Kicks drept un înlocuitor pentru modelul Juke în SUA, dar pe alte piețe acestea din urmă a rămas în vânzare până în 2019. Și acum aflăm că premiera oficială a noului Juke este pregătită.

Imaginea teaser ne arată designul blocurilor optice frontale, cu două corpuri LED poziţionate la nivele diferite, care demonstrează că stilistica neobişnuită generală va fi păstrată. Imaginile spion ne arată şi nişte stopuri cu design asemănător ultimelor modele din gamă, dar şi un monitor central de dimensiuni generoase pe planşa de bord.

În ceea ce privește partea tehnică, aici noul Nissan Juke va împărți mai multe lucruri cu noile Renault Clio și Captur. Modelul japonez nu va avea doar aceeaşi platformă CMF-B, dar, de asemenea, motoarele turbo pe benzină de 1.0 și 1.3 litri, alături de dieselul de 1.5 litri.

Apropo, dacă pentru noul Captur s-a confirmat o unitate de propulsie plug-in hybrid care va apărea în 2020, mai devreme sau mai târziu şi noul Juke ar trebui să o obţină. Zvonuri despre o astfel de versiune pentru Juke există deja de mult timp în spaţiul online, însă oficial nu au fost confirmate deocamdată.

Toate detaliile despre noutate vor fi dezvăluite deja la toamnă. Vânzările modelului ar trebui să înceapă din primele săptămâni ale lui 2020 şi tot la anul va ajunge şi în ţara noastră.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/