(foto) Noul Toyota Land Cruiser Prado First Edition se epuizează ca pâinea caldă în Europa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Europa există o cerere rapidă pentru noua generație Toyota Land Cruiser Prado și anume modelul din prima ediție specială de start, cel cu aproape toată dotările incluse și care are o față diferită, cu faruri rotunde.

Producătorul nipon a comunicat la momentul premierei că această versiune va avea un tiraj limitat – aproximativ 3.000 de unități pentru Europa și alte 5.000 pentru America de Nord.

Aceasta este exclusivă pentru clienții care își rezervă vehiculul online în timpul perioadei de pre-sale!

Potrivit CarBuzz, lotul de 1.000 de exemplare alocat pentru piața din Germania a fost rezervat în doar 30 de minute. Adică, în medie, o mașină și-a găsit proprietar la fiecare 1.8 secunde, deși prețul încă nu i-a fost anunțat, iar livrările vor începe abia din toamna lui 2024.

O situație similară se observă și în Spania. Potrivit presei locale, pentru această țară sunt alocate 250 de exemplare și acestea au fost rezervate în doar câteva ore. Prețul mașinii acolo este făcut public – 85.950 de euro.

Un Prado First Edition se distinge prin stilul personalizat, cu jante de 18 inchi, faruri clasice rotunde, vopsea exterioară bi-ton Sand sau Smoky Blue și insigne „First Edition”. În cabină, scaunele frontale au piping și cusături speciale pentru tapițerie. Configurația poate fi cu cinci sau șapte locuri, la alegere.

În Europa de Vest, noul Land Cruiser (doar pe unele piețe e numit Prado) va fi propulsat de un motor turbodiesel de 2.8 litri (204 CP), cuplat la o nouă transmisie automată Direct Shift cu opt trepte, oferindu-i puterea de a tracta până la 3.500 kg. În 2025 va fi introdusă motorizarea Hybrid 48V care va cuprinde același turbodiesel, dar cu un mic suport electric.

Modelul Toyota Land Cruiser Prado este disponibil oficial de cumpărat și în Republica Moldova, semn că noua generație va ajunge și la noi. Însă deocamdată nu există detalii despre momentul când se va întâmpla, ce preț va avea și dacă va avea cineva norocul să pună mâna pe o mașină de ediție (dacă în genere Toyota s-a gândit să aloce și pentru piața noastră măcar vreo 10).

Cmentariile sunt închise