Noul VW Touareg V8 TDI este poate cel mai curat SUV cu motor diesel de pe piaţă

Volkswagen a lansat pe piață o nouă gamă de motoare diesel foarte curate. Motoarele TDI se caracterizează prin emisii de azot oxid extrem de scăzute (NOx), care sunt mult mai periculoase pentru sănătatea celor din jur decât emisiile de CO2 și, prin urmare, se situează cu mult sub limita standardului Euro 6 în ceea ce priveşte emisiile de NOx, care sunt de 80 mg/km.

Noul Touareg V8 TDI, cu ai săi 421 CP, este printre primele modele Volkswagen care au un sistem de purificare a gazelor de eșapament care filtrează oxizii de azot la acest nivel scăzut, iar ca rezultat emite între doar 10 și 20 mg/km! Pentru o mai mare obiectivitate, valorile NOx au fost determinate pe baza măsurătorilor RDE (Real Driving Emissions) în trafic rutier real de către specialiştii independenţi de la Emissions Analytics.

Măsurătorile RDE determinate de Uniunea Europeană sunt extrem de apropiate de valorile determinate în condiții practice. Acestea completează noul ciclu de testare WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure), determinat pe o platformă rulantă și, prin urmare, în condiții de laborator, după care printr-un test al emisiilor efectuat în traficul rutier real. În cazul lui Touareg V8 TDI, aceste măsurători RDE (care au fost sincronizate cu utilizarea zilnică reală a clienților Volkswagen ca parte a unei proceduri specifice) au fost efectuate de Emissions Analytics în trei zone metropolitane germane. Un test a fost efectuat în statul german federal Saxonia Inferioară, unde pământul din punct de vedere topografic este plat, în timp ce alte două teste au fost efectuate pe rute din Baden-Württemberg şi Bavaria, care au inclus diferențe de altitudine.

Faptul că tracțiunea integrală a lui Touareg V8 TDI a intrat în mod fiabil sub limita de NOx în fiecare dintre teste – indiferent de rută, diferențele de altitudine și volumul de trafic individual – a fost deosebit de remarcabil: în Saxonia Inferioară valoarea a totalizat în medie 10 mg/km, în Bavaria – 13 g/km, iar în Baden-Württemberg valoarea a fost de 20 mg/km. Astfel, Volkswagen a avut o valoare medie de NOx de doar 14 mg/km în toate cele trei măsurători.

GENEVA 2019: Noul VW Touareg V8 TDI – Reportaj Video AutoBlog.MD

Având în vedere acest lucru, noul Touareg V8 TDI nu numai că stabilește repere importante în segmentul SUV-urilor de top datorită valorilor sale NOx. Acest rezultat pozitiv a fost posibil prin elemente care includ tratarea multi-stage a gazelor de eşapament, cu o unitate de stocare NOx foarte mare (capacitate: 2.3 litri) cu acoperire de înaltă calitate și SCR (reducere catalitică selectivă) cu condiționare complexă. Convertizorul catalitic SCR transformă NOx în aburi și azot inofensiv utilizând AdBlue (soluție sintetică de uree). La fel ca toate modelele Volkswagen TDI, Touareg V8 TDI are, de asemenea, un filtru de particule diesel.

În plus, motorul V8 TDI funcționează în mod deosebit de eficient și economic ca urmare a mai multor inovații interne ale sale. Acestea includ un sistem twin-turbo variabil: la o sarcină parțială – de exemplu în orașe sau pe drumurile de țară – V8-ul, care produce 900 Nm de la doar 1.250 rpm, generează un cuplu extrem de mare și, astfel, se roteşte în mare măsură cu mai puţin rotaţii, ceea ce face posibil uzul de doar un singur turbocompresor! Această singură operațiune de turbocompresor minimizează atât consumul, cât și emisiile. Al doilea turbocompresor intră în acțiune doar dacă viteza de rotaţie a motorului depăşeşte 2.200 rpm folosind un sistem electric de ridicare a supapelor.

Pachetul global generează rezultate foarte curate: Touareg V8 TDI îndeplinește fără efort standardul de emisii Euro-6d-TEMP-EVAP-ISC. Nava amiral TDI nu este singurul Volkswagen care generează doar o fracțiune din emisiile de NOx permise ca limită europeană: noul Golf și actualul Passat cu noul lor motor diesel cu patru cilindri EA288 Evo de asemenea se încadrează în această categorie durabilă. Vor urma mai multe modele noi cu motoare TDI care vor genera emisii mai mici.

(video) VW anunţă că a reuşit să-şi facă cele mai noi motoare diesel mai curate decât oricând. Iată cum i-a reuşit

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

(video) Cum merge noul Volkswagen Touareg 3.0 TDI V6? Test Drive AutoBlog.MD

Cmentariile sunt închise