(video) Funcţia interesantă a agregatelor eTSI de pe noul VW Golf. Iată cât de mult se poate rula cu motorul deconectat

Cea de-a opta generație Volkswagen Golf hatchback a primit tocmai cinci versiuni hibride simultan: de tip mild hybrid numite eTSI şi plug-in hybrid, recunoscute prin insigna eHybrid.

În timp ce ultimele pot rula inclusiv pe bază de energie electrică, una dintre caracteristicile mașinilor cu un sistem electrificat de 48 de volți este posibilitatea de a se deplasa cu motorul oprit complet destul de mult timp.

Cei de la 1001car au luat un nou Golf eTSI cu motor de 1.5 litri şi cutie robotizată DSG pentru a testa acest avantaj și au arătat cum funcționează acest sistem pe un drum care permite folosirea lui, de exemplu pe unul care pleacă uşor într-o pantă.

Pe toată durata călătoriei efectuate în cadrul testului (33 de kilometri), aflaţi că pe durata a aproximativ 24% din timp motorul pe benzină era oprit. Cea mai lungă perioadă de mișcare din inerţie, fără pornirea motorului cu combustie, a fost de aproape patru minute (pentru comparaţie, la unele modele Audi mild hybrid de ultimă generaţie acest timp este limitat la 40-60 de secunde).

Consumul mediu de combustibil după oprire a fost măsurat la 4.4 litri la 100 de kilometri parcurşi.

Amintim că linia de motoare a noului VW Golf este compusă din tocmai 16 unităţi diferite, cinci dintre care sunt electrificate. Din start vor fi disponibile trei motorizări mild hybrid cu sisteme electrice de 48 V, numite eTSI. Acestea au la bază motoarele pe benzină cu 110 (TSI de 1.0 litri cu trei cilindri), 130 şi 150 CP (TSI de 1.5 litri cu patru cilindri), la fiecare adăugându-se un demaror-generator cu curea și o baterie compactă litiu-ion.

Micul motor electric poate ajuta benzinarul în primele secunde de accelerare a maşinii și îl poate porni rapid în cadrul sistemului Start/Stop. Potrivit VW, aceste motorizări electrificate spre deosebire de cele obişnuite vor arăta un consum mai mic cu 10% în ciclu WLTP. Cutiile de viteze care sunt instalate în tandem pot fi doar DSG-uri.

Noul Golf mai este disponibil la alegere cu două motorizări plug-in hybrid numite eHybrid ! Ambele sunt echipate cu un motor turbo TSI de 1.4 litri, cuplate la o cutie de viteze preselectivă robotizată cu şase trepte şi un mic motor electric integrat în aceasta, precum și cu o baterie cu o capacitate de 13 kWh (în loc de 8.7 kWh pe modelul anterior). Noul Golf eHybrid va pune la dispoziţie 204 CP, iar noul Golf GTE – 245 CP. Autonomia lor în regim electric nu a fost anunţată deocamdată.

Vezi şi:

(video) Toyota Camry Hybrid – cât consumă prin Moldova?

(video) Noile Mercedes-Benz E 300 e şi E 300 de – pentru cei care caută maşini business cu un consum mic

https://autoblog.md/foto-noul-bmw-330e-sedan-de-necrezut-dar-poate-consuma-sub-doi-litri-de-benzina/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/